Пиринч-халва

Пиринч-халва

Необходими продукти:


2-3 белтъка
1 ч.ч. кристална захар 
1/2 ч.ч. ориз 
1 пакетче масло
2-3 с.л. пудра захар

за сиропа: 

150 г захар 
500 мл вода 


Начин на приготвяне:

* Счукайте ориза в хаванче и го смесете със захарта, маслото и 1 ч.ч. вода.
* Сварете сместа на умерен огън, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.
* След това я изсипете в намазнена тава на пласт с дебелина около 2 см и я изпечете във фурната, докато започне да се карамелизира.
* Извадете готовата халва от фурната и я залейте с хладък сироп, приготвен от водата и захарта.
* Оставете я да се охлади и я нарежете на парчета.
* Поднесете я гарнирана с разбитите на сняг белтъци.

ключови думи:
храна десерт халва

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април