10 съвета за нисковъглехидратна диета

10 съвета за нисковъглехидратна диета

Най-важното

Нисковъглехидратнат диета е един от най-добрите начини за сваяне на килограми. Също така тази диета е здравословна, защото не се лишавате от важните хранителни вещества. Ето 10 съвета как да си подобрите нисковъглехидратната диета.

Изберете прясно месо с ниско съдържание на соли и мазнини. Изхвърлете всички колбаси, бекон, салам и всички други "месни" продукти, които са пълни с консерванти и химикали, които вредят на организма ви. Заместете ги с прясно и чисто месо, което ще ви набави протеини и други полезни хранителни вещества.

Изберете натуралните млечни продукти. Следете за надписите на опаковките на всички млечни продукти. Дали те са органични или са имитации на растителна основа. В повечето от тях има много консерванти, които са вредни за тялото. Когато на млякото има надпис УХТ по-добре е да го пропуснете. Най-добрия вариант е да си вземате домашни млечни продукти, те са най-здравословни.

Намалете използването на ферментирали продукти. Не става въпрос за алкохола а за туршиите и киселите краставички и зелето.

Лимитирайте приема на сол. Според изследване на водещи диетолози, солта, която приемате дневно не трябва да надвишава 2400 милиграма. Когато готвите използвайте заместители на солта, които са естествени и съвсем малко сол, защото ако не ви е вкусно няма да ядете отново това ястие.

Изхвърлете подсладителите. Заменете ги с естествени подсладители като плодовете. Те ще ви набавят натурална захар и ще регулират нивото на захарта в кръвта ви, но също така няма да има опасност от диабет и други проблеми, свързани с високия прием на захар.

Използвайте натурални плодове и зеленчуци. Когато има свежи плодове, използвайте тях, а не в консерви или замразени. Когато са свежи, те имат най-много хранителни вещества и са най-полезни за вашия организъм.

Намалете приема на БПА. Тази съставка най-вече се среща в консервираните храни и води до различни заболявания като сърдечносъдовите болести, диабет, затлъстяване и проблеми с репродуктивността.

Избягвайте газираните напитки. Тези напитки са опасни не само за диетата ви но и за цялото ви здраве. Те не само ви карат да се подувате и да увеличите теглото си, но и крият различни опасности за вашето здраве, сред които рак и язва.

Избягвайте хидрогенните мазнини. Тези мазнини се срещат в сандвичите, хамбургерите и хотдоците, които си вземате от заведенията за бързо хранене. Тези мазнини са сред основните виновници за сърдечните болести и за затлъстяването.

Гответе на висока температура. Готвенето на висока температура предизвиква реакция в храната, която намалява въглехидратите и вие ще можете да си спазите диетата.

Вижте още: 7-дневна диета

Вижте още: Кетогенна диета.

Вижте още: Диетата на Аткинс.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април