7 здравословни съвета от различните диети за отслабване

Влез във форма!
7 здравословни съвета от различните диети за отслабване

Няма нищо по-прекрасно от поддържането на отлична форма и здравословни килограми.

В битка коя диета е по-добра от друга бих могла само да допълня, че най-ефективната диета е тази, която ви кара да се чувствате добре и най-вече не представлява страдание за психиката и физиката ви.

Предлагам ви 7 здравословни съвета от различните диети за отслабване, които ще са ви от полза за поддържане на добро здраве и форма.

1612638Thinkstock/Guliver

1. Не приемайте празни калории (нисковъглехидратната диета)

Нисковъглехидратната диета, както Аткинс и Дюкан могат да бъдат изключително трудни за спазване за дълъг период от време. Освен това до колко те са здравословни е под сериозна въпросителна, но в крайна сметка от всеки режим можете да извлечете най-полезното и да го внедрите в собствения си режим на хранене.

Най-ценното от тези три диети е да не приемате рафинирани въглехидрати – като хляб, бисквитки, понички, банички, кифли с мармалад и много други. Защото те могат да бъдат източник на много празни калории и никакви ползи за здравето и фигурата ви.

2. Хранете се с продукти, които можете да откриете в природата (Палео диетата)

Преработените храни не са нито здравословни, нито подходящи за поддържането на отлична фигура. Залагайте на пресни плодове и зеленчуци, месо, риба и всичко което можете да откриете в градината на баба си или в природата като цяло.

Изхвърлете продуктите в опаковка. Те ще ви разболеят и на второ място ще осуетят желанието ви за красива фигура.

Приготвяйте храната си като я задушавате, варите или печете. Спазвайте баланс между прясна и приготвена храна.

3. Съхрани сърцето си здраво (Средиземноморската диета)

Доказано е, че най-здравословната диета за запазване на здрава сърдечно-съдова система е Средиземноморската. Диетата е изградена на прием на риба, морски дарове, зехтин, ядки, маслини и пълнозърнести продукти в умерено количество. Именно тези храни пазят сърцето здраво и позволяват запазването на мозъка от стареене.

1612720Thinkstock/Guliver

4. Витамини и минерали (Диета със сокове)

Диетата са сокове се основава на принципа за приемане на пресни фрешове и смутита благодарение, на които се запазват витамините и минералите. Трудна е да се спазва за по-дълъг период от време, тъй като идеята на тази диета е за постигане на цялостна детоксикация на организма.

Важно е да направите баланс между фрешовете и смутитата, защото е важно да приемате плодовете и зеленчуците с техните фибри, за да се радвате на отлично здраве. Не я спазвайте за повече от 1-2 седмици, след което задължително трябва да направите захранване.

5. Растителни протеини (Безглутенова диета)

Няма нищо по-полезно от безглутеновите, но в същото време богати на протеини растителни продукти като амарант, киноа, леща, фасул, нахут и други. Те ще ви помогнат да се радвате на слаба фигура и в същото време ще си набавяте важните микроелементи и протеини за запазването на отлично здраве.
Не премахвайте глутена от храната си, освен ако страдате от цьолиакия, глутенова непоносимост, автоимунни заболявания като Тиреоидит на Хашимото или други.

6. Суровата храна е най-полезна (Суровоядство)

Суровоядите са на мнение, че няма по-полезна храна от суровата, защото тя те зарежда с енергия и здраве. Стремете се да премахнете сладките полуфабрикати и вместо тях ги заменете със сурови бонбони и сладкиши, които ще ви носят много по-голяма наслада.

7. Намаляване на млечните продукти (Безлактозна диета)

Безлактозната диета е на мнение, че млечните продукти не се приемат добре от организма, затова лактозата трябва да е изцяло премахната от ежедневието. В страни като Финландия, Япония, Дания и Швеция голям процент от местното население страда от така наречената лактозна непоносимост, която се се изразява в подуване на корема, газове, алергични реакции и дискомфорт.
В тези страни или не се консумират млечни продукти или произвеждат такива, с малко съдържание на лактоза или безлактоза.
Млечните продукти са слузообразуващи и след навършване на 7 годишна възраст не са подходящи за всекидневна консумация. Единствено изключение прави киселото мляко, което от мнозина се приема добре - особено ако е домашно. В противен случай е добре да приемате пробиотици. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април