Нарежда ли се Гришо сред фаворитите на букмейкърите за Австралия Оупън 2021

Нарежда ли се Гришо сред фаворитите на букмейкърите за Австралия Оупън 2021

Дойде ли време да говорим за тенис, задължително трябва да споменем и за родното участие в него - Григор Димитров. Последната година беше значително тежка за хасковлията, покрай всички събития не трябва да забравяме, че родният атлет пребори коварна болест и въпреки периода за възстановяване можем да забележим, че продължава да държи добро спортно ниво. И макар още да не е сигурно какви изненади ще предостави в следващите турнири, някои критици наблюдават подобрения в играта.

По една или друга причина има нещо, което до този момент не може да завърши формулата на родния атлет, за да започне да дава резултати в по-трудните и тежки мачове. До края на годината предстоят пътешествия до Франция за Френч Оупън, както и до Санкт Петербург, но по-важният поглед е насочен към следващата година и Австралия Оупън. Тенденцията показва, че Григор започва все по-сериозно да скъсява дистанцията до следващия мечтан трофей, а що се отнася до бъдещите прогнози, трябва да обърнем внимание и на интересните прогнози, които поставят букмейкърите.

Истината е, че никой не може да направи точно прогноза относно играта на Григор, а това мотивира феновете да наблюдават с още по-голям интерес неговата прогноза. Хасковлията е експерт в обръщането на резултати и сервирането на изненади, при това в най-напрегнатите моменти.

Профилът на хасковлията показва, че в невъзможните мачове е готов да се бори до последната точка, докато срещу далеч по-слаби противници е склонен да не хаби толкова сили. Ето защо и дългосрочните залози са предпочитани за феновете, а благодарение на бонусите от бет365, всеки фен ще може да се възползва и от значително по-добри условия. Не трябва да забравяме, че този бранд е сред водещите в тенис света и често неговите прогнози се оказват най-точни.

От една страна не трябва да забравяме, че малко по-дългосрочните прогнози винаги инкасират по-сериозни печалби, а и нека не забравяме, че спортните критици са положително настроени към представянето на хасковлията. Освен това не трябва да забравяме, че говорим за атлет, който познава победата и много често се е разминавал с трофея. Този негативен ефект много скоро трябва да узрее и в комбинация с опита да достави енергията за преборване на онези дежурни имена, които сякаш обезоръжават хасковлията още с излизането на корта.

До този момент можем да забележим, че през щаба на Григор минаха сериозни тенис величия, като всеки един заяви, че физиката и уменията не са проблем, родният талант още не е развил онзи инстинкт на хищник и онази спортна агресия, която забелязваме в опонентите му. С оглед на по-скромния спортен календар ще забележим, че тази година нямаше и много време за изяви, затова с надежда гледаме към следващата година, когато всичко ще започне на чисто с достатъчно поводи да вярваме в таланта и опита на българския атлет.

Събитието в Мелбърн официално трябва да започне на 18 януари, следващата година, а до тогава спокойно можем да следим за формата на родния играч и евентуалните промени. А и статистиката ни показва, че ако от Австралия има добър старт, годината започва наистина добре. Не трябва да забравяме, че през 2017 г. Григор стигна до полуфинал в Мелбърн и след това взе трофея в Лондон.

Ако статистиката и тенденцията е вярна, можем да бъдем сигурни, че добрите резултати от Австралия Оупън ще мотивират достатъчно родния талант и за още по-добри изяви. Остава да разберем дали Крис Гро знае как да мотивира и да вади най-доброто на дневен план от нашия атлет. Впрочем не трябва да забравяме, че Григор може да се похвали с доста интересни треньори през годините, следователно знанието и усета към играта също е налично. Необходима е само една искра, за да разпали спортните амбиции и тогава ще видим съвсем различен тенисист.

ключови думи:
Григор Димитров

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април