Народен лек за синузит

Освободете се от тежестта в главата и запушения нос!
Народен лек за синузит

Единствено страдащите от хроничен синузит знаят колко неприятно и болезнено е това състояние, в което възможността да изкараш секретите то носа е сведена почти до нула.

За съжаление запушеният нос е най-малкия проблем, тъй като болките и тежестта в областта на главата са значително по-сериозни. Другият неприятен момент със синузита е, че крачката от запушването на носа до бактериална инфекция е много минимална.

Именно затова е необходимо да се вземат нужните мерки още в ранен стадий, за да се освободите от секретите задържани във синусите максимално безболезнено.

1613126Thinkstock/Guliver

На първо място е необходимо всекидневно и дори по няколко пъти на ден да се правят инхалации с лайка, другото ефикасно средство са промивките с физиологичен разтвор, който можете да си направите и сами с морска или хималайска сол и на трето място вътрешна дезинфекция на ноздрите с клеева тинктура (прополис).

Сега обаче ви предлагам рецепта, която като допълнение към всичко изброено до тук дава повече от отлични резултати.

Направете си топли лапи с помощта на три платнени торбички с големината на стиснат юмрук. Затоплете едра морска сол във фурната и след това напълнете торбичките с тях. 

Легнете по гръб и две от така получените топли лапи поставете от двете страни на носа върху синусите, както е показано на снимката по-горе, а третата ниско долу на челото. 

Важно условие е когато правите в домашни условия нагревки е да нямате повишена телесна температура, топлите лапи трябва да са поносимо топли за кожата, за да не се изгорите и след нагревките да не излизате навън.

Повторете процедурата с около 2-3 затопления на платнените торбички. След всяко изправяне от леглото внимателно издухвайте носа като накланяте главата на едната или другата страна в зависимост, коя ноздра издухвате.

В рамките на 2 дена ще имате шанса да се освободите от досадните секрети в синусите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март