Изяжте си калинките!

Весели сандвичи, подходящи за всеки хубав празник
Изяжте си калинките!

Най-важното

От малките стъбълца на магданоза може да оформите антенки на калинките... Или да измислите за бубите още по-интересен декор :) Хайде, проявете въображение! 

Днес отново се върнах в детството. Причината за това спонтанно пътуване във времето този път не бе силният аромат на липа. Провокираха ме тези страхотни сандвичи-калинки, на които попаднах съвсем случайно в интернет... 

Те ми припомниха за дните, когато канех децата от блока вкъщи, за да ги почерпя за рождения си ден. Специалитетът в празничното меню беше предсказуем: огромна чиния с вкусни филийки хляб, обикновено намазани с лютеница и с резен колбас отгоре. Класика!

Мда. Днес децата от блока ги няма. Пръснаха се на различни места по света и у нас... И сандвичите са други: станаха хапки, често с екзотична украса по тях - не, че са по-лоши, де, но вече не навяват толкова мили спомени...

Затова страшно се зарадвах, когато калинките се появиха пред очите ми. Разбира се, те донякъде също са модерни: пушената сьомга и крем сиренето ги издават :) И все пак. В тях има нещо толкова очарователно, което ме кара да се превръщам в дете дори само като ги гледам на снимка.

А, ако искате да отпразнувате отново 7-мия си рожден ден, пригответе си ги! Ще имате нужда от: чери доматчета, черни маслинки, франзела, крем сирене, магданоз и счукан на по-едро черен пипер.

inm.comКак: нарежете доматките на половина, а половинките използвайте, за да направите телцето на калинките. Сложете на червените буби и половин обезкостена маслина за глава.

Очичките спретнете като с помощта на клечка за зъби цопнете две точици крем сирене на муцунката.

Крилцата напръскайте с черно пиперче и ги дооформете като с върха на остър нож изрежете мини триъгълник в края на чери доматчето. 

Сложете всяка калинка да си почива върху кръгче нарязана франзела, тънко намазана с крем сирене, покрита с резенче пушена сьомга и отгоре – с листенце магданоз. И това е.

Наредете госпожиците една до друга в красива голяма чиния и ги споделете с добри приятели ;) Да ви е вкусно! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април