Лятото е тук, пингвините също!

Поздравете ги любезно и след това ги изяжте
Лятото е тук, пингвините също!

Отваряйте хладилниците, защото пингвините-бежанци са на вратата и трябва да бъдат настанявани скоропостижно. Разбрали са, че имаме правилното кулинарно отношение към всякакви бедстващи видове и не приемат "не" за отговор. Те са шестнадесет на брой и се състоят от следните продукти:

  • 16 обезкостени големи черни маслини

  • 16 малки обезкостени малки черни маслини

  • около 120 грама крем сирене (или пълномаслена извара)

  • 16 тънки кръгли резенчета от дебелия край на 1 морков

  • 8 пера от зелен лук

  • 16 клечки за зъби

Сформиране на пингвините:

Сформирането започва като от всяко морковено резенче отрежете триъгълно късче, подобно на парче торта. Същите тези парченца трябва да натикате с помощта на дървено шишче или друго тънко пособие в малките обезкостени маслини, така че връхчето им да се покаже през малката дупка, подобно на клюнче.

Foodie With Family

Следва разрез по дължината на големите маслини, който ще ни позволи да ги натъпчем с толкова много крем сирене, че да не могат да се затворят. Така напълнените маслини се поставят с голямата дупка надолу върху морковените резени, като белите коремчета се приравняват с изрязаните краченца. Цялата тази композиция се закрепва с помощта на клечка за зъби, на чиито връх предварително е монтирана главата на пингвинчето.

Финалният щрих е увиването на зелено шалче от половин перо лук.

Foodie With Family

По този начин полярните гости биват приютени в хладилника а след това – на едно малко по-топло място. Хранителна пирамида, знаете как е.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 26.06.2012 | 21:02
    Оригинална идея! Да му е жал на човек да ги схруска - толкова са симпатични!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април