Естествена козметика за по-млада кожа

В продължение на няколко поста ще Ви предложим няколко рецепти за направи-си-сам козметика за лице
Естествена козметика за по-млада кожа

С времето кожата губи еластичността си и става по-суха. В резултат на това се образуват бръчките, от които толкова много се плашим. За забавянето на този процес влияние оказват, както начина на живот, така и продуктите, които използваме. Много от кремовете на пазара съдържат вредни за кожата токсини. Въпреки лъскавите опаковки и рекламни кампании с 20-годишни модели, някои от тези продукти са по-скоро вредни за нас и за планетата, отколкото могат да въздействат благоприятно.  

Благодарение на всички натурални масла и съставки, с които изобилства пазарът,  лесно можем сами да си забъркаме еликсир за младост. По този начин ще сме наясно с всяка една съставка, която слагаме върху кожата си. Не забравяйте, че кожата е най-големият ни орган, който абсорбира всичко, което слагаме върху нея!

Серум за лице с шипково масло  

Сигурно сте чували за магическите свойства на ретинола. Това не е само маркетингов трик – в ретинола се съдържат високи нива на витамин А. От своя страна витамин А има антиоксидантни свойства, което го прави изключително ефикасен за премахване на белези, пигментни петна и за цялостно възстановяване на кожата. Шипковото масло има високо съдържание на витамин А, както и на омега мастни киселини и на силни антиоксиданти като ликопен и бета-каротин.  

Другата важна съставка на серума е маслото от семената на морков. В него се съдържат каротеноиди – те могат да подсилят имунната защита срещу ултравиолетовите лъчи. Маслото от морковени семки предпазва кожата от щетите на слънцето, детоксикира и стимулира подмладяването на клетките.

 1662790Pinterest 

Необходими съставки:

·      Шипково масло

·      Масло от жожоба

·      Лавандулово етерично масло

·      Масло от морковени семки

Начин на приготвяне:

В стъклено шишенце смесете 1 с.л. шипково масло, ½ с.л. масло от жожоба, 10 капки лавандулово етерично масло и 2 капки масло от морковени капки. Затворете и леко разтръскайте шишето, за да се смесят добре съставките.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април