Не е нужно да ходите на спа

Не е нужно да ходите на спа

Не е нужно да ходите на спа, за да се поглезите с шоколадова терапия

1737203

За лице и деколте:
Две супени лъжици разтопен горчив шоколад и една чаена лъжица зехтин се смесват. Консистенцията трябва да е леко затоплена и се нанася на предварително почистено лице и шия. След петнайсетина минути се отмива добре с топла вода.

Тази маска служи за подхранване и почистване на кожата, освен това ще й предаде по-тъмен и мек нюанс.

Скраб за тяло:
Необходими са ви три супени лъжици какао на прах или същото количество разтопен горчив шоколад, една чаена лъжичка канела на прах, една чаена лъжичка джинджифил на прах и мляко.

Количеството на млякото се определя на око, така че да не се получи прекалено гъста маса. С получената смес добре изтривате тялото си и изплаквате обилно в вода. Не е нужна допълнителна употреба на сапун, тъй като ексфолианта се нанася на вече измита кожа

Канелата и джинджифилът засилват притока на кръв, което допринася за борбата срещу мастните натрупвания и подобряване на метаболизма.

Маска с лифтинг ефект:
Черният шоколад и какаото са продукти, които имат подмладяващ ефект. За приготвянето на подмладяваща маска, която може да се използва за лице и тяло, са ви нужни шоколад,бяла глина и какъвто искате плодов сок.

Плодовият сок може да се приготви от продукти, с които разполагате вкъщи - лимон, малини. Маската се нанася върху лицето за 20 минути. Ако се появи пощипване, то консистенцията трябва да се измие с топла вода.

Тази маска ще предаде сияещ вид на уморената кожа, а малките бръчки се изглаждат още след първия път.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април