Куркума в менюто

Или как да инкорпорирате чудната подправка в готварските си експерименти
Куркума в менюто

Забравихте ли какво имате на най-горния кухненски рафт? Нека ви припомним: там сте скрили цял буркан със златен прашец. Е, добре, де, не е точно златен, по-скоро е безценен :) Припомнихте си вече, нали - иде реч именно за куркумата.

Вълшебната подправка притежава куп хранителни достойнства и ще сторите добре, ако през новата година я използвате още по-редовно в готварските си експерименти (съвет: преместете я на по-използваем кухненски рафт, та да се вижда отдалече).

Ето как:

1155669inm.comПоръсвайте щедро куркума върху яйчените си специалитети - омлети, бъркани яйца и други. Тази нейна употреба е изключително подходяща за онези от вас, които тепърва се сблъскват с вкуса и аромата ѝ. Тъй като комбинацията с неродените деца на кокошката (може и с тофу) е съвсем деликатна и приятна, подправката не "бие на очи", а в същото време оставя своя осезаем отпечатък върху гозбата.

Овкусявайте зеленчуците на фурна с днешната героиня. Тя ще се сприятели отлично с печения карфиол, с картофите и, като цяло, с голяма част от кореноплодните зеленчуци. Нещо повече, ще им подари леко пиперлив вкус, който ще ви изненада.

Добавяйте я също и в ориза, защото ще го оцвети екзотично и ще вдигне летвата в кулинарното му представяне. 

Пилешката супа ще стане двойно по-сгряваща и лековита, ако я наградите с щипка куркума за цвят и вкус. Всъщност, зеленчуковата също ще оцени това партньорство, не се съмнявайте.

В случай, че обичате шейковете и всякакъв подобен род здравословни напитки, чрез овкусяването им с подправката ще ги обикнете още повече. Тук спокойно можете да ползвате както свеж корен от куркума, така и мляна. Вие решавате, разбира се. 

И не на последно място: специалистите съветват да комбинирате госпожа Оранжевка с малко черен пипер. Същият акцентирал върху качествата ѝ и ги правел видими дори при скромно присъствие от нейна страна в специалитетите.  

Е, няма какво повече да му мислите - ползвайте златния прашец, няма да съжалявате. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април