Чай от мента, моля!

Нека бъдат два :)
Чай от мента, моля!

Сигурно ще се съгласите с нас, че чаят от мента е изключително подходяща напитка за студените дни. Освен, че е вкусна и ободряваща обаче, тя може да се похвали с куп здравословни достойнства. Нека набързо изброим някои от тях, искате ли?

- На първо място, успокоява и стопява напрежението. Ментолът, който се съдържа в еликсира, има отпускащ мускулите ефект, с което допринася за цялостното усещане за релакс. Доказано е, че редовният прием на чай от мента преди лягане се отразява отлично върху съня и осигурява качествена почивка и хубави сънища.

- Добър помощник е в отслабването. Потиска апетита и ни помага да останем верни на хранителния режим, на който сме се посветили.

- Облекчава симптомите на настинка и най-вече – възпаленията на горните дихателни пътища. Една чаша и нещата вече няма да ни изглеждат толкова лоши и "запушени" :)

- Добър лек е срещу стомашни проблеми и успешно се справя с газовете и с подуването на стомаха. Подобрява храносмилателните процеси, о, да!

- Може да се отрази благоприятно и на кожата ни, особено ако същата страда от проблеми, свързани с хормонален дисбаланс.

Е, няма какво повече да го рекламираме. Това е чаят с главно "Ч" - заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, за да ви почерпим с една-две чаши. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април