Ефект върху теглото: Чаша вино се топи с 60 клякания

20-минутна тренировка пък се равнява на чаша бира
Ефект върху теглото: Чаша вино се топи с 60 клякания

Преди да посегнете към чаша с любимото си питие, помислете как тя ще се отрази върху килограмите Ви, особено ако искате да отслабнете. Възможно е дори да се наложи да посетите залата за фитнес, за да се преборите с неблагоприятните последици за теглото от редовната консумация на алкохол, съветват международни експерти, цитирани от в. "Дейли мирър".

Нова статистика, публикувана на сайта MuscleFood.com, показва, че чаша червено вино от 250 милилитра се равнява на 214 калории. За да ги изразходва, човек трябва да направи 60 клякания. Ако си подели цяла бутилка с приятел, любителят на червено вино ще трябва да се поизпоти повече във фитнеса.

Почитателите на бирата трябва да знаят, че тя е особено калорична. Халба от любимото пиво се равнява на 330 калории, за изгарянето на които е необходима 20-минутна високоинтензивна интервална тренировка. Любителите на бирата, особено в летните горещини, рядко минават само с една халба, което означава допълнително потене в залата за тренировки.

Чаша бяло вино от 250 милилитра съдържа 190 калории. За изгарянето им са необходими 30-минутни занимания с кикбокс. Разбира се, времето за изразходването им ще се увеличи съществено, ако пиещият не се ограничи само с една чаша.

Любителите на джина с тоник могат да "дишат" по-спокойно от почитателите на бирата и виното – 170 милилитра от предпочитаното им питие се равняват на 143 калории. Или ако предпочитат – на 260 коремни преси за изгарянето им.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април