5 мита за соята, на които сигурно вярвате

5 мита за соята, на които сигурно вярвате

Още по темата

Навярно сте подценявали соята и сте си мислили, че тя не е полезна. Но това не е така. Ето 5-те мита, които не са верни за соята.

Соята няма достатъчно протеини. Това не е вярно. В соята има много протеини, дори има и най-високото количество сред зеленчуците. 1 купа със соя има 22 грама протеини.

Соята се съдържа във вегетарианските пържоли. Много от вегетарианците ядат соеви пържоли или салами, но в тях няма почти никакво съдържание на соя. В тях основно има консерванти и мазнини.

Соята е причинител на рак на гърдата. Ракът на гърдата се появява при високи нива на еструген, а соята стимулира производството на този хормон. Но до сега няма пряка връзка между яденето на соя и появяването на рака на гърдата.

Ако не ядете месо, соята е заместител. Колкото и да е полезна соята, тя не може да замести месото. За това не избягвайте месото и не го замествайте със соята.

Мъжете не трябва да ядат соя. Всеизвестно е, че соята стимулира производството на еструген. Но това е за дамите. Мъжете не се влияят от това.

Вижте още: Тайните на домата.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
митове соя

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април