5 причини да пиете зелен чай

Наслада за сетивата и още нещо!
5 причини да пиете зелен чай

За чудодейните свойства на зеления чай сте чували, но осъзнавате ли колко е важно той да присъства във всекидневието ви?!

Зеленият чай е силен антиоксидант, което го превръща в отлично средсво за справяне и превенция за възникването на редица заболявания.

Ето и нещата, които ще ви бъде интересно да научите:

1. Подобрява паметта и предпазва мозъка ви

Само 250 милиграма екстракт от зелен чай умеличава мозъчните връзки, които преработват и съхраняват информация в този важен за тялото орган. Благодарение на съдържащите се в него полифеноли можете да се предпазите и от редица неврологични заболявания.

1596688Thinkstock/Guliver

2. Намялава чувствително кръвното налягане

Зеленият чай е отлично средство за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а използван от хора с хипертония помага за нормализирането на нивото на кръвното налягане. Освен това е изключително полезен за тези то вас със завишени нива на триглицериди в кръвта и холестерол.

3. Силно изявен противораков ефект

Зеленият чай благодарение на силните си антиоксидантни свойства действа като спирачка за развиването на раковите клетки. Според някои последни проучвания, жените и мъжете, които изпиват само 3 чаши зелен чай седмично биха намалили с цели 17% риска от развиване на раково заболяване.

4. Изгаря мазнини

Според проучванията извършени в тази сфера, ако комбинирате зелен чай с упражнения, ще намалите с 36% мазнините в тялото. Изключително благоприятен за употреба от хора страдащи от диабет и инсулинова резистентност.

5. Превенция срещу инсулт

Пиенето на три чаши зелен чай на ден може да намали риска от инсулт с до 20%.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април