6 калорични храни, които ще ви помогнат да отслабнете

Изненадващо, но факт!
6 калорични храни, които ще ви помогнат да отслабнете

Калории тук, калории там. Не е нужно да откачате при споменаването на тази дума или при мисълта за "високо калорична" храна. Тя не ви е враг и може дори да ви помогне да отслабнете. Тялото ви се нуждае от енергия всеки ден, затова се фокусирайте върху полезните калории, а не само върху количеството.
Ето няколко високо калорични храни, които ще ви помогнат да стопите килограми:

Разтопено масло

Напук на всеобщото мислене, маслото не е "лоша" храна. То съдържа много питателни калории, които ще ви заредят с добри мазнини и ще ви помогнат в пътя към отслабването.

Банани

Да, те съдържат въглехидрати и са сред най-калоричните плодове, но пък ви държат сити и дават енергия на мускулите. Затова е най-добре да ги приемате преди или след тренировка.
Пълномаслено мляко

Влизайки в супермаркета, ни заливат предложения за ниско маслено мляко, органично мляко и всякакви заместители на мляко. Въпреки по-големия брой калории е най-добре да заложите на пълномасленото мляко, тъй като то ви осигурява достатъчно протеини и добри мазнини, които намаляват лошите.

Жълтък

Много диетични планове включват омлет или бъркани яйца, но без жълтък. Жълтъкът всъщност е полезен, защото съдържа витамин А, К2 и витамините от групата В. Тези хранителни вещества помагат за подсилване на метаболизма, което пък води до по-голям разход на калории.

Ядки

Според много теории ядките са добра храна в процеса на отслабване, но не и такива като кашу и фъстъци. Истината е, че е хубаво да се консумират по малко и сурови. Те съдържат фибри, протеини и полезни мазнини и са чудесна следобедна закуска, но в умерени количества.

Олио

На пазара има много варианти олио. Дори слънчогледовото има своите плюсове и не е нужно да замествате всичко със зехтин. Използвайте предлаганото разнообразие, все пак стававъпрос за 1-2 лъжички в процеса на готвене или на правене на салата.

Фъстъчено масло

Домашното фъстъчено масло е страхотна възможност за тези, които искат да отслабнат. Причината, поради която много теории отрязват фъстъченото масло от диетичните режими на хранене, е че преработеното фъстъчено масло съдържа транс мазнини и скрити калории, които или ще забавят процеса на отслабване, или ще го спрат напълно. Фъстъчено масло е богато на протеини и следователно е страхотно за междинна закуска.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април