Лятна лютеница

Полезна и изключително вкусна!
Лятна лютеница

Най-вкусната лятна манджа от моето детство е домашната бързо приготвена лютеница на баба. Спомням си как влизах в градината да бера добре узрелите домати и няколко червени чушки, които гордо носех на баба, за да приготви постната яхния.

Сладостта на гозбата идваше от вкусните домати, чушки и прясно набраният магданоз. Предполагам, че мнозина от вас са я яли, но да я познават под друго име. Знам, че в някои краища на България, дори слагат и яйце, но по този начин вече няма да е лютеница, а миш-маш.

Предлагам ви да опитате тази лесна и бърза за приготвяне лятна лютеница, в която няма как да не се влюбите. Можете да я използвате и като гарнитура към кюфтета, кебапчета или вместо вредния и пълен с химикали кетчуп.

Необходими продукти за 4 порции:

4 големи домата
4 големи червени чушки
2 глави стар лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
зехтин
хималайска сол
черен пипер

Нарежете лука и го задушете за около 5 минути, след което добавете чушките и оставете заедно с лука за още 5 минути на затворен похлупак на малката тенджерка или тиган. Добавете нарязаните пресни домати и чесъна и оставете да къкри на бавен огън в продължение на 20 минути. Овкусете със сол и чер пипер. Снемете от котлона и добавете връзката нарязан магданоз. Хубаво е когато продуктите не са нарязани твърде на ситно!Сервирайте със зелена салата, репички и препечени филийки пълнозърнест хляб.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември