Пилешката кавърма на баба

Уникално вкусна
Пилешката кавърма на баба

Пилешката кавърма на баба беше приготвена с домашна кокошчица. Може би и затова пазя ярък спомен от нея, защото аромата ѝ се носеше в цялата къща докато я готвеше.

Спомням си, че първоначално изчистваше кокошката, попарваше я във вряла вода и после я вареше на бавен огън на печката с дърва и най-накрая когато беше готова пристъпваше към направата на кавърмата, която беше определено с вълшебен вкус.

И до днес благородно завиждам на тези, които имат баба, която отглежда кокошчици и пилета в двора си. Съветвам ви, ако имате възможност да се сдобиете с домашно пиле или кокошка, да направите кавърмата с тях, защото вкуса няма нищо общо с пилето, което бихте използвали от магазина.

Но да оставим мечтите на страна и да се съсредоточим върху рецептата. 

Необходими продукти:

1627909Thinkstock/Guliver

500 грама пилешко филе или от домашна кокошка
2 глави кромид лук
1 стрък праз лук
1 морков
250 грама консервирани или замразени домати
2 червени или зелени чушки (могат да се използват и консервирани)
черен пипер
мащерка
сол
чубрица
зехтин или олио от семки на грозде

Нарежете пилешкото филе на средно големи парчета, а зеленчуците на ситно. Задушете всички подправки, месо и зеленчуци на умерен огън, като най-накрая добавите доматите. Приготвяйте под похлупак за около 10 минути. След което изсипете цялото количество в гювеч с капак и сложете във фурната за около 30-40 минути на температура 200 градуса.
Сервирайте със сезонна салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември