Диета за пречистване на кръвта

Храненето като лечение
Диета за пречистване на кръвта

"Храненето като лечение" е книга, в която можете да откриете редица полезни съвети от нейния автор - изтъкнатия специалист по холистична медицина д-р Шиам Сингха.

Диетата за пречистване на кръвта е удачен начин да рестартирате и пречистите организма си от натрупаните токсини.

Ето и самата диета от книгата "Храненето като лечение", с която ще се почувствате значително по-здрави след като я приключите.

Детоксикацията се извършва в черния дроб. Най-добрият начин да стимулирате пречистващата дейност на черния дроб е диета, която има противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства и съдържа големи количества от витамините С и Р, твърди д-р Шиам Сингха.

При комбинирането на тези два витамина се получава нов витамин, наречен "биофлавоноид комплекс", който има мощно положително въздействие върху имунната система.

Когато печете портокал във фурна или на грил сърцевината му се разкашква и се смесва с месестата част; това пюре е най-полезното. Разрежете портокалите на половина и ги сложете върху скарата с кората нагоре. Печете докато вътрешността започне да по8кафенява сякаш е поръсена с канела. Освен че има детоксикиращ ефект, тази диета е полезна и при херпес зостер и лечението на хепатит А,В и С.

1571086Thinkstock/Guliver

Когато черният дроб не е в състояние да детоксикира системата ефективно, болестта може да се прояви като херпес, HIV, хепатит или неспецифичен уретрит (НСУ) под формата на различни форми на частичен срив на имунната система.

Ето защо е от изключително значение да се погрижите за прочистването на организма и то регулярно. Благодарение на диетата за пречистване на кръвта на д-р Сингха това ще бъде възможно. От вас се изисква да проявите постоянство и силна воля.

През първите 7 дни от диетата печете на скара по 16 портокала на ден. Пийте големи количества гореща вода, докато ядете портокалите. През следващите 14 дни печете по 4 портокала за закуска, а през деня яжте много сурова храна. Можете да пиете и чай от коприва. Не смесвайте плодовете и зеленчуците!

През следващите 19 дни яжте печен на скара портокал за закуска. При останалите хранения нека 70% от храната ви е сурова, а 30% - сготвена. Не яжте червено месо, захар, пшеница и никакво мляко. Пийте по 4 чаши кафе от глухарче и 2 чаши чай от коприва дневно. Яжте много сливи, киви, червен лук, маруля и броколи - стига да са сезонни!

Задачите, които трябва да следвате по време на диетата са:

1. Постарайте се да почивате и спите много, правете всекидневни спокойни разходки.
2. Осигурявайте си по няколко дози нежност, любов и грижа за себе си.
3. Опитайте се да правите суха баня (фрикция) сутрин и гореща вана с английска сол (500 грама) вечер. Ваната със соли от мъртво море също е ефикасна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април