Лесни и здравословни закуски

Лесни и здравословни закуски

Най-важното

Както знаете закуската е най-важното хранене. То не само ви дава необходимата енергия да започнете деня подобаващо, но и ви помага да си набавите загубените през нощта хранителни вещества. Освен това е доказано, че когато закусвате, след това през деня приемате по-малко калории. Но понякога нямате време от натовареното ежедневие да закусвате правилно. Ето няколко рецепти, които се правят бързо и ще ви помогнат да започнете деня правилно.

Закуска с картофи.
1395843fitnessmagazine.com
Необходими съставки: 1 картоф, 1 средна глава броколи, зехтин, подправки по избор, 1 малък лук, 4 яйца, няколко зърна боб, сирене или кашкавал.

Начин на приготвяне: 1. Загрейте фурната до 220 градуса и нарежете картофите на големи ивици. 2. Добавете картофите с брокулите в тавата с малко зехтин и печете докато леко почервенеят. 3. Загрейте котлона и сложете в него боба с лука в малко зехтин и ги запържете докато добият златеникъв цвят. 4. Добавете яйцата и започнете да бъркате. 5. Добавете подправки по избор и смесете в чинията си картофите и броколите с сместа от боба и яйцата. Можете да вземете ястието и за работа.

Мъфини с ябълка.
1395842fitnessmagazine.com
Необходими съставки: 2 ябълки (може и на пюре), брашно, сода, канела, мляко, масло, яйце, захар.

Начин на приготвяне: 1. В голяма купа смесете ябълковото пюре, брашното, млякото, яйцето и захарта и разбъркайте с миксер. 2. След като стане хомогенна смес я сложете във форми за мъфини. 3. Преди да ги сложите да се пекат добавете канела.

Вижте още: 5 мита за храненето на спортистите.

Вижте още: Митовете за диетите.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета закуска хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април