Преодолейте глада си към сладкото

С 5 супер работещи съвети!
Преодолейте глада си към сладкото

Преодоляването на зависимостта към сладко е труден и понякога дълъг процес, който може дори да ви отнеме повече от 6 месеца, за да се освободите напълно от нея.

Необходимостта от нещо сладичко се появява често между храненията или най-редовно след вечеря. Особено неприятно е, когато точно сте решили тази седмица да не се изкушите, да отидете на гости или да забележите нещо прекрасно по телевизията и хоп – отново сте нарушили заканата – да не ядете сладко.

Имайте предвид, че не сте сами в този драматичен за вас проблем. Можете да се справите с него благодарение на 5 супер лесни за изпълнение съвета, които ще ви помогнат да се освободите напълно от зависимостта си!

1. Решете в кой ден от седмицата ще си позволите сладкиши или шоколад

От изключително значение е да следвате това правило стриктно, защото само така ще можете да имате контрол върху зависимостта си към сладки изделия. Според последните проучвания по отношението на сладката зависимост е установено, че ако започнете със сладко от сутринта, рискувате да е така до вечерта.


1554470Thinkstock/Guliver

2. Яжте правилните храни в добро съотношение

В случай, че се храните редовно през целия ден вероятността да страдате от спад на енергията и да имате нужда от нещо сладко ще намалее драстично. Освен това не забравяйте, че правилното съотношение на въглехидрати, мазнини и протеини поддържат именно баланса, който не ви кара да залитате в крайностите и да сте готови за изгълтате 2 шоколада в рамките на 10 минути! Храната ви трябва да е балансирана и богата на фибри постъпващи от зеленчуци и зърнени култури.

3. Яжте пресни плодове

Следобед когато забележите значителен спад на енергията си, вместо да заложите на поредната вафла пълна с химикали и ароматизатори е добре да изядете някакъв свеж сезонен плод, който освен че ще ви донесе наслада и ще се окаже в пъти по-полезен за талията ви. Не си позволявайте лукса да оставате без плодове вкъщи!

4. Освободете се от скритата захар

От изключително значение е да проверите обичайните продукти, които използвате с какво съдържание на захар са. Най-лесно ще е ако спрете да използвате продукти в опаковка и хляба си го приготвяте сами вкъщи. Имайте предвид, че често в мюслито което ползвате за закуска също има захар! Така че време е да се научите сами да си правите мюсли с овесени ядки, семена и добре измити сушени плодове.

5. Не забравяйте да ядете винаги след тренировка!

След като сте се потрудили във фитнес залата е изключително важно да попълните енергийните нужди на организма. Именно тогава можете и да си позволите лукса да сложите бърз въглехидрат. Но внимавайте да не нарушите храненето си до края на деня. Лично аз след тренировка обичам да заредя с 1 брой банан или 5-6 броя фурми. Освен, че ми действат зареждащо – не провалят по никакъв начин основното хапване в последствие. В случай, че тренирате сутрин - овесената каша с пресен плод би била страхотна алтернатива. При тренировка вечер - комбинирайте протеин + бавен въглехидрат със сезонна салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април