Средиземноморска диета

Средиземноморска диета

Тази диета ще ви даде невероятно вкусна храна и ще ви помогне да водите здравословен начин на живот и дори ще ви помогне в борбата с наднорменото тегло. Тази диета е изпълнена с плодове и зеленчуци, ядки, морски храни, зехтин и малки количества месо и вино.

Тази диета подпомага функцията на сърцето. Изследване на института за превенция от сърдечни болести средиземноморската диета намалява риска от сърдечен удар с 40%. Тази диета намалява вашия холестерол и кръвното ви налягане. Средиземноморската диета дори може да ви предпази от ракови заболявания и хронични болести.

Можете да ядете всички горепосочени храни и йогурт, сирене, пилешко и яйца в малки порции. Според тази диета трябва да ядете морска храна 2 пъти в седмицата. Заместете маргарина и маслото със бадемово масло или зехтин. Виното също е позволено 2 пъти в седмицата.

Най-важното за тази диета е да се храните точно 5 пъти на ден - сутрин в 7 - закуска, в 10 - лека закуска, в 1 - обяд, в 4 - лека закуска и в 8 - вечеря. Другото важно нещо за тази диета са тренировките. Те са важни, защото ще ви държат активни и ще подобрят вашия начин на живот.

Вижте още: Протеинова диета.


Вижте още: 10-те храни, които ще ви върнат формата.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април