Веществата, които трябва да приемате всеки ден

Веществата, които трябва да приемате всеки ден
inm

Ето някои, от най-важните съставки, които трябва да приемате всеки ден, за да се чувствате пълноценни и в добра форма. Те ще ви помогнат да водите здравословен начин на живот и да намалите риска от различни болести.

Рибна мазнина. Тя е позната още като омега-3. Тази съставка е изкючително важна, защото подпомага дейността на мозъка и сърцето. В рибата тя е в най-високи количества и най-добре се усвоява. Много от вас знаят, че рибата трябва да се приема 1-2 пъти в седмицата, но 3-4 пъти е още по-полезно.

Мултивитамини. Може да подценявате мултивитамините, но те са важни. Естествено те не заместват пълноценното хранене, но набавят веществата, които не можем да си набавим чрез храната.

Витамин Д. Този витамин подпомага дейността на мозъка и ви помага, ако работата е свързана основно с умствена дейност. Той помага да подредите мислите си по-добре и намалява стреса.

Протеини. Най-добре е да приемате протеините чрез месо, но допълнително като хранителна добавка също може, но не замествайте месото с хранителната добавка.

Пробиотици. Те са бъдещето на хранителните добавки. Учените от известно време изследват тази бактерия, която регулира нивото на витамин Д в организма и дори може да подпомогне свалянето на килограми.

Прочетете за високофибърната диета ТУК.

Прочетете за ползите от протеиновата диета ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април