Не на токсините?

Спортувайте, хранете се добре и си почивайте. Това са правилата на детоксикацията...
Не на токсините?

О, ужас! Нямате ли усещането, че напоследък токсините се превърнаха във враг номер 1 на доброто здраве? Днес всички експерти редовно ни напомнят колко опасни за организма ни са въпросните разбойници и как, ако ги оставим да си вършат мръсната работа, ще нарушат тотално жизнените ни функции.

По този повод, през последните години се появиха един милион детокс хранителни режими, авторите на които продължават да ни убеждават в ефикасността на техните планове за "пречистване".

Ще ни прощават, но ние сме по-скоро скептично настроени към идеята да премахваме токсините от тялото си с поглъщането на 200 литра течности за няколко часа и... с гладуване. Ако някой ни обясни в детайли въпросния процес на детоксикация, обещаваме, ще пробваме непременно.

Засега обаче имаме по-добро предложение. Те даже са няколко, а ако желаете да ги чуете, ще побързаме да ги споделим с вас:

Месец без джънк

Да, идеята да не припарваме за известно време към хамбургерите, газираните напитки и като цяло – към преработените продукти, не е на отвратителния ни колега К. Русев. Но тъй като той я обясни подробно в своя полезен материал, тук, няма как да не го поздравим.

Та, какво трябва да направите? Няколко седмици (един месец, например) не влизайте в ресторант за бързо хранене, не си поръчвайте пица и в никакъв случай не се изкушавайте да си хапвате дюнер на връщане от работа.

Защото и вие сте го изпитали – в повечето случаи тези продукти наистина нарушават храносмилателните процеси и ви карат да се чувствате зле.

Почивка и пак почивка

Не на токсините?inm.com Точно така. Ако питате нас (а щом ни четете, значи ни питате), детоксикацията не е само въпрос на хранене. Така че ако наистина искате да "разтоварите" тялото си от вредните неща, позволете му да си отдъхва от време на време. Качественият сън, например, е едно от нещата, които може да си подарите през новата година. Вижте как да си го осигурите с тези полезни съвети.

Почивайте си тук, правете това или просто си причинете няколко приятни спа процедури. Убедени сме, че, в резултат, ще се усетите в чисто нова кожа, готови за следващите предизвикателства.

Спорт, задължително 

Да, ако има нещо, което може да ви "спаси" трайно от токсините, то това е редовната физическа дейност. Освен всичко друго, тя ви снабдява с енергия, подобрява настроението ви и е сериозна превенция срещу много заболявания.

Бонус-съвет: е, добре, не забравяйте, че е хубаво да консумирате достатъчно количество вода. Не за друго, а просто, защото така ще помогнете на "естествените си пречиствателни станции"- бъбреците, да си вършат работата още по-добре. 

Накрая приемете един съвет от нас: не позволявайте идеята, че токсини обладават ежедневно тялото (и ума?) ви, да ви владее и да ви втрещява от ужас. Научете се да се грижите за себе си. И това е достатъчно, не се шегуваме.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април