Солена вода при възпалено гърло

Има ли смисъл и къде се крие той?
Солена вода при възпалено гърло

Не знам кога точно се е случило, но по някое време у нас се появи едно шише с черноморска луга, на което пишеше, че лекува едва ли не всяка болест. Аз от всяка болест не страдам, но имам хронични проблеми с гърлото и реших да дам възможност на соления разтвор да се докаже при едно по-сериозно възпаление, което ме беше сполетяло. Ефектът беше доста по-добър от този на гаргарата с лайка и почти повярвах, че продуктът е магически. Почти...

Но да видим защо боли едно гърло? Обикновено, ако сте настинали или имате грип, има голяма вероятност гърлото да ви боли, защото е подуто. Когато тъканите в определена област се подуят, те притискат болковите рецептори и ги карат да изпращат към мозъка съответната информация.

Къде тук намира своето място солта или в конкретния мой случай – лугата, която е изключително богата на сол? Ако сте чували за осмоза, би трябвало да знаете, че това е процес, при който има преминаване на водни молекули от страната с по-високата им концентрация към страната с по-ниската им концентрация. Това е магията, благодарение на която можете да сушите месо с помощта на сол.

В случая страната с по-ниската концентрация е лугата или соленият разтвор, а възпаленото ви гърло е месото, което подлежи на сушене. Благодарение на този факт, то престава да е толкова подуто и вече не ви боли, поне за известно време. Разбира се, подобна мярка третира само симптомите на заболяването, докато истинското лечение се осъществява от имунната ви система. И от фейсбук, естествено! Нашата страница там е особено лековита, почти колкото лугата!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли