5 странични ефекта от ябълковия оцет

И как да се справите с тях!
5 странични ефекта от ябълковия оцет

Ябълковият оцет е натурална добавка с многобройни ползи за здравето и красотата. Въпреки това има някои странични ефекти, с които трябва да сте запознати, ако го приемате във високи дози всеки ден или за продължителен период от време.

Повод за притеснение нямате, тъй като 5-те странични ефекта са леки и може да се справите с тях, ако разполагате с необходимата за това информация.

Ето ги и тях:

1. Разрушава зъбния емайл

Поради високата си киселинност, честата употреба на ябълков оцет може да доведе до разрушаване на зъбния емайл. За да избегнете този неприятен ефект ви препоръчвам да не пиете оцет без да е разреден с вода и веднага след употреба е необходимо да изплакнете хубаво устата си с чиста вода. Друг удачен метод е да използвате сламка, защото по този начин ще намалите значително контакта между оцета и зъбите ви.

2. Вреди на гърлото и кожата

Прекомерните дози от ябълков оцет може да доведе до увреждането на кожата и гърлото. За да предотвратите това – винаги разреждайте оцета с вода. Същото важи и ако правите компреси за прилагане върху кожата. Намокрете предварително кърпата с вода и чак тогава добавете оцет.

Въпреки, че през последните години стана изключително модерно да се приема оцет на капсули с цел отслабване е добре да залагате на течната и натурална форма с много вода вместо на таблетките!

1528881inm.com

3. Намалява калия в кръвта и костната плътност

Проучване от 1998 година установява, че прекомерната консумация на ябълков оцет може да доведе до ниски нива на калий в кръвта и ниска костна плътност. Тези две причини са изключително сериозни за хората страдащи от сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. Имайте предвид този факт, ако приемате препарати, които понижават допълнително калия в кръвта.

4. Киселини в стомаха и стомашно чревни разстройства

Ябълковият оцет се използват често като детоксикатор. Напълно възможно е след дълга употреба да получите стомашни разстройства и киселини, особено ако съчетавате оцета с домати например! Първоначално можете да намалите приема на оцет и ако не забележите подобрение, то трябва обезателно да преустановите приема му и да го замените с алкалнообразуващия лимон!

5. Лекарствени взаимодействия

Ябълковият оцет може да взаимодейства с някои лекарствени препарати като дигоксин (за сърце), диуретици като Лазикс (фуроземид), лаксативи и инсулин. Консултирайте се с лекуващия лекар преди да започнете прием на някое от тези лекарства с голямо количество оцет, за да се уверите, че няма да допуснете сериозна грешка!

А тук може да намерите още съвети, свързани с употребата на ябълковия оцет и страничните ефекти от него.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април