Орехова рецепта срещу остеопороза

Натурална, вкусна и ефективна!
Орехова рецепта срещу остеопороза

Остеопорозата е заболяване, което засяга плътността на костите. Намалената плътност влияе на здравината им и води до склонност към фрактури. Въпреки че жените по-често страдат от остеопороза, мъжете също не са застраховани и могат да развият заболяването.

Причините за възникването на остеопорозата се дължи на настъпилия дисбаланс на калция в организма, което може да е процес започнал още от зачатието, но също така сериозен фактор има и наследствеността. Например, ако бъдещата майка не доставя на детето в утробата достатъчно количество калций, то това дете е много вероятно да страда на старини от остеопороза. Младите жени, които избират да не кърмят децата си и нямат медицински причини затова, също рискуват да им навредят.

Поредица от изследвания показват, че най-важната превенция срещу остеопорозата е още на млади години да се приема достатъчно количество калций, което ще намали поне с 40% вероятността човек да се разболее впоследствие от остеопороза. Смята се, че засилената консумация на калций след 30-годишна възраст няма да изгради костите отново, нито ще увеличи костната плътност, но с набавянето му ще забавите значително процеса на загуба на костна маса.

Важно е младите жени да изградят режим на хранене и живот, за да могат с навлизането в менопаузата да са със здрави и плътни кости!

- Най-добрата превенция срещу остеопорозата е да следите нивото на калций и витамин D в организма. Витамин D подпомага усвояването на калций от червата и го прави по-достъпен за минерализацията на костите. Витамин К също играе важна роля за изграждането на костите, като стимулира синтеза на остеокалцин – белтък, без който фиксирането на калция в костите ще е невъзможно. С най-високо значение за костите е витамин К2, който се намира в продукти от животински произход. Витамин К по принцип се синтезира от бактерии, влизащи в състава на нормалната чревна флора. Витамин К1 се съдържа най-вече в зеленолистните зеленчуци. По отношение на минерализацията, особено ефективно е съчетанието на витамин D и К, като най-добра е комбинацията от витамин D3 и К2. Това съотношение може да се постигне, ако направите необходимите изследвания и консултация с лекар специалист.

- Да се намали приема на кофеинови напитки.

- Да се намали приема на белтъчни храни, водещи до ацидоза (повишена киселинност на организма).

- Да се спре тютюнопушеното!

- Злоупотребата с алкохол намалява усвояването на витамин D.

- Да се намали употребата на сол и захар.

- Да не се употребяват по възможност медикаменти като кортизонови препарати, противосъсирващи средства и хормони за щитовидната железа. 

1517435inm.com

След всичко казано до тук ще ви препоръчам домашна рецепта от орехи, която знам от една възрастна родопчанка. Изпробвана е и дава отлични резултати. 


Необходими продукти:

4 ореха - домашни или от сигурен източник
250 милилитра вода

Ядките на 4-те ореха се измиват и се поставят от вечерта в чаша с 250 милилитра студена трапезна вода. На сутринта на гладно се изпива първо водата и след което се изяждат орехите. Изчаква се поне 30 минути преди да се закуси. Продължителността на тази диета е 17 дена, след което се прави пауза от 6 месеца и отново се повтаря. Рецептата срещу остеопороза правете 17 дена през пролетта и 17 дена през есента. Спокойно можете да направите изследване на плътността на костите в паузата - лятото и сами ще се уверите в резултатите.

Не забравяйте след това да споделите с нас какви са били резултатите от тази рецепта!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май