Прополис - най-добрата превенция срещу вирусни инфекции

Защитете себе си и семейството си!
Прополис - най-добрата превенция срещу вирусни инфекции

В сезонът на вирусните инфекции всеки от нас търси най-добрата превенция, благодарение на която да се предпази от простуда или грип.

Още от дълбока древност са били известни антибактериалните свойства на прополиса - пчелен клей. Спомням си, че родителите и на майка и на татко имаха кошери и всеки от тях си правеше тинктура от пчелен клей.

С настъпването на есента клеевата тинктура присъстваше в ежедневието ни, защото я приемахме както вътрешно, така и я използвахме за дезинфекция.

Ето как да я използвате и вие, за да сте здрави през грипния сезон.

1609863Thinkstock/Guliver

1. Вътрешно

Сутрин на гладно за възрастни разтворете в 50 грама вода 20-30 капки клеева тинктура. След което разбъркайте и изпийте.

За деца разтворете в 50 грама вода 5-10 капки клеева тинктура. Можете да разбъркате прополиса и в чаена лъжичка мед или бучка кафява захар.

2. Външно

Всяка вечер след прибиране от работа направете дълбока гаргара с разтвор клеева тинктура като в 10-15 милилитра вода сложите 15 капки. Правете гаргарата в рамките на 1-2 минути.

На тампон за уши капнете няколко капки клеева тинктура. Запушете едната ноздра и внимателно бръкнете с клечката за уши напоена с клеева тинктура в другата ноздра и хубаво хванете стените на ноздрата. Повторете същата манипулация с другата ноздра, но с друга клечка за уши.
След секунди ще започнете да кихате. Не възпирайте кашлицата, а добре издухайте от секретите носа!

По този начин ще постигнете цялостна защита за вас и цялото ви семейство!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март