Чай от каркаде срещу висок холестерол

Ефективна рецепта за справяне с проблема!
Чай от каркаде срещу висок холестерол

Ефективните натурални рецепти за справяне с триглицеридите в кръвта са многобройни, но сега ми се иска да добавя още една, която научих от Д-р Снежанка Антонова. Лесна е за изпълнение, но е изключително важно да следвате указанието, за да можете да получите максимален прочистващ ефект на кръвоносните съдове.

Не е тайна за никой, че чаят от каркаде е изключително полезен за сърдечно-съдовата система, тъй като нормализира кръвното налягане, укрепва кръвоносните съдове, има силно антибактериално действие, регулира функцията на стомашно-чревния тракт, прочиства черния дроб, помага при всякакъв вид алергични реакции и не на последно място действа укрепващо на бъбреците и е в помощ при различни видове натравяне на организма.

Растението хибискус е в състояние да ви донесе наслада на сетивата с невероятния си аромат и огромния брой ползи за здравето.


1554502Thinkstock/Guliver

Необходими съставки:

200 грама насипен чай от каркаде на люспи
3 литра вода

Поставете чая от каркаде в 3 литрова тенджера. Оставете го да ври на бавен огън до момента, в който водата в тенджерата не достигне до около 1.5 литър. Снемете от огъня и оставете чая да изстине, след което го прецедете и преместете в стъклена бутилка. Поставете бутилката с готовия чай от каркаде в хладилник. Всяка сутрин пийте на гладно по 100 милилитра на малки глътки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април