Тишината е... музика в йога

Би било добре да я слушаме от време на време
Тишината е... музика в йога

Не знам как сте свикнали вие, но има хора, които винаги практикуват йога на музика (всъщност, правят почти всичко с музикално оформление), в което няма нищо лошо, всъщност.

Истината е, че правилно подбраният плейлист притежава потенциал да допринесе за по-успешното и пълноценно осъществяване на сесията, да подобри концентрацията на практикуващия и да задълбочи и развие положителните му усещания по време на заниманието.

Разбира се, когато става въпрос за йога, в никакъв случай не е препоръчително тонколоните да се "надуват", ако ме разбирате какво имам предвид. Препоръчително е музиката да е тиха и успокояваща, да позволява на съзнанието да я приеме и използва по правилния начин, а не да го разсейва.

Въпреки всичко, ако сте музикални "йогини" обаче, добре е от време на време да оставате на тихо. Това поне съветват колегите от специализираното издание "Yoga Journal". Според същите, практикуването в тишина е полезно, защото помага на индивидите да чуят и наблюдават "естествените" звуци на обкръжаващата ги среда, както и да се заслушат във вътрешния си глас, който може да бъде заглушен от парчетата на любимата банда.

Иначе казано, сваляйте слушалките понякога – това няма да ви навреди, даже напротив : )  

ключови думи:
музика йога сесия тишина

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември