Вземи студен душ!

5 готини причини да го вземете
Вземи студен душ!

Вземете един студен душ! Какво по-подходящо време за това от лятото. Не само ще се освежите, но ще е добре и за вашето тяло.

Предлагам ви 5 готини причини, за да го правите по-често по време на летните горещини.

1. Подобрява кръвообращението


Най-голямото преимущество на студения душ е, че подобрява кръвообращението ви. При охлаждане със студена вода се получава по-добро захранване на органите ви с кръв. Процесът се обръща когато се къпете с топла вода. Именно поради тази причина е препоръчително да правите често без значение от сезона контрастни душове – между топло и студено. Това ще подобри състоянието на вътрешните ви органи, ще ви предпази от разширени вени и дори може да ви помогнете да се справите и с натрупания целулит. Не се страхувайте от резките промени в температурата между топло и студено, защото шокът е част от оздравителния процес.

2. Изключително подходящ за суха кожа

Ако страдате от суха кожа и коса – вземете студен душ! Студът затваря порите и предотвратява изсушаването на косата и кожата. Това от своя страна помага особено много след почистване на кожата при козметик, след бръснене и дори след топла кола маска!

Първоначално започнете с топъл душ, като използвате гел за тяло, след което се изплакнете със студена вода.

3. Отслабвайте докато се къпете

Сега сигурно ще се стреснете, но когато тялото се охлажда тялото се нуждае от много повече енергия, за да се загрее при което се изгарят много повече мазнини. Същото правило важи и когато ядете сладолед или студена храна.

Проучванията показват, че студената вода активира изгарянето на излишните мазнини в тялото, което е добре и ако ги имате в излишък.

1520605inm.com

4. Укрепва имунната система

Студеният душ подобрява обмяната на веществата, активира имунната система и освобождаването на белите кръвни клетки.

Това, което ще ви кажа сега може да не ви прозвучи особено логично, но студеният душ е изключително подходящ и при настинка. Изключително ефективен е при някои видове възпаления.

5. Повишава мъжката плодовитост

Преди се се смятало, че студеният душ намалява фертилността при мъжа, но в наши дни се оказва точно обратното. Студеният душ подобрява плодовитостта при мъжа, защото благодарение на него се повишава нивото на тестостерон и количеството на сперматозоидите. Така че, ако мечтаете за дете – вземете студен душ преди това!

Да вземете студен душ е изключително полезно за здравето, но не за всички! В случай, че страдате от сърдечно-съдови заболявания или имате високо кръвно налягане, то е по-добре да се наслаждавате на умерената температура под душа!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април