Домашна маска от кафе за гладки крака

За да ги разголите без никакво колебание!
Домашна маска от кафе за гладки крака

Цяла зима се крихте под пет слоя дрехи, а сега, когато предстои да разголите краката си, се опасявате, че не са особено подходящи за широка публика. Хайде, стига!

Краката ви са супер и ако продължавате с тренировките, ще допринесете за още по-секси представянето им.

Все пак определено може да им помогнете да изглеждат и да се чувстват по-гладки. Затова ви предлагаме утре сутрин да забъркате тази много приятна, домашно направена и изкушаващо ароматна маска... от кафе! Докато се събуждате, ще се погрижите и за красотата си – перфектно, нали?

Има и бонус, разбира се: Смята се, че кафето може да намали образуването на целулит, тъй като възпрепятства нарастването на мастните клетки. Убедихме ли ви да опитате?

За да сътворите вълшебния ексфолиант, имате нужда от следните съставки:

чаша и 1/2 утайка от кафе (събирайте, значи!)
1/4 чаша морска сол
1 супена лъжица бебешко олио (зехтин също ще ви свърши работа)
3-4 капки екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

В малка купа разбъркайте утайката от кафе, морската сол и бебешкото олио до еднородна смес. Добавете ваниловия екстракт. Така приготвената маска, сложете в буркан и скрийте в хладилника.

Може да й залепите етикет: "Не пипай!", за да не подведете по погрешка някой от най-големите лакомниците в домакинството. Не сме опитвали сместа, не смеем да твърдим, че е вкусна :)

Истината обаче е, че колкото по-дълго престои тя в хладилника, толкова по-добре. Когато решите да си взимате душ, само я затоплете леко, преди да я използвате.


Ексфолирайте нежно с нейна помощ кожата на краката, с кръгови движения. Фокусирайте се върху проблемните зони. Изплакнете хубаво с хладка вода после. Не забравяйте да намажете вече гладките крака с подходящ хидтратиращ крем.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април