Захарта състарява кожата ви видимо

Погрижете се за себе си!
Захарта състарява кожата ви видимо

Най-бързият начин да състарите кожата на лицето си и да оставите явен отпечатък върху нея е редовно да консумирате захар и захарни продукти.

Според най-новите изследвания учените установили, че захарта наред с многобройните си негативи за тялото, здравето и зъбите, нарушава изключително ефективно свежестта и състоянието на кожата.

В случай, че сте зависими от шоколада и захарта и те ежедневно присъстват в менюто ви, то съществува реална опасност първите сигнали на застаряване да получите значително по-рано, отколкото вашите връстници, които не се намират под сладката зависимост.

1598805Thinkstock/Guliver

Процесът виновен затова се нарича гликация и се случва, когато нивата на кръвната захар значително се увеличат в организма. Следствие на което еластичността на кожата и колагена значително намалява и кожата постепенно с времето увисва, става суха и се появяват първите симптоми под формата на бръчки.

Освен всичко изброено до тук захарта ще ви предизвика доста неприятно акне, с което няма да можете да се преборите, ако не вземете мерки по отношение на хранителния си режим.

Имайте предвид, че този процес е обратим, ако промените хранителните си навици и се фокусирате върху приема на противовъзпалителни храни с полезни мазнини. Добра храна за красива кожа са авокадо,сьомга, броколи, карфиол и всички дребни плодове богати на антиоксиданти.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни