Само за мъже: натурален афтършейв

С елегантна дървесна нотка
Само за мъже: натурален афтършейв

Ние, съвременните амазонки, непрекъснато се вдъхновяваме от опияняващите мъжки аромати, които ни срещат по улиците. А моментното отнасяне от вихъра сякаш автоматично инсталира по една закачлива усмивка върху лицата ни. В такива случаи винаги сме единодушни и категорични - парфюмът е важен, но понякога и афтършейвът може да бъде достатъчен!

Нещата обаче стоят другояче, въпреки че много ни допада идеята за едва доловимо ухание по петите на силния пол. Основната функция на афтършейва е свързана с антисептичните му свойства. Балансираната формула на този тип продукти едновременно успокоява възпаленията в областта на лицето, овлажнява и почиства кожата. Както знаете, бръсненето (особено с топла вода) отваря порите. Афтършейвът пък ги свива, като не позволява натрупването на прах и мръсотия в тях. И накрая, оставя чувство за свежест у мъжете.

Господа, необходимо е да сте изключително внимателни, когато избирате козметика за лице и, в частност, за след бръснене. Афтършейвът на алкохолна основа, например, не се препоръчва на мъже със суха или чувствителна кожа, тъй като води до раздразнения. В този смисъл, избягвайте и съставки, като ментол, камфор, карамфил, мента и евкалипт.

От своя страна, балсамите за след бръснене са по-лек вариант, чието използване се налага с напредване на възрастта.

На второ място идва ароматът, а там почти всичко опира до лични предпочитания. Дръзките миризми, все пак, не са добра идея, особено, ако работите в тясно сътрудничество с други хора. Освен, че ще се сдобиете с перманентно главоболие, натрапчивите нотки обикновено действат отблъскващо и на околните. Залагайте на класически, привлекателни аромати. Според нас, освежаващият горски акцент си остава класика от най-висок калибър.

И така, на път сме да направим колосално разкритие на вълшебните съставки за неустоима, семпла привлекателност, насочено към групата читатели от мъжки пол.

Затова, ако все още не са открили своя тайнствен (ч)аромат, гледайте внимателно в картинката:

inm.com

¼ чаена чаша хамамелис или "лешникът на магьосниците" (натурална билка, която ще откриете в билковите аптеки или пък може да поръчате от тук)

½ чаена чаша дестилирана вода (среща се в аптеките)

1 чаена лъжичка зехтин (трябва да имате в кухнята)

½ чаена чаша сухи билки (лавандула, розмарин, лайка, градински чай) или кората на един лимон

4-5 капки етерично масло по избор (горещо препоръчваме комбинацията от кедър и градински чай)

Как да приготвите:

Смесете и консервирайте съставките в голям стъклен буркан с капак, поставен на тъмно и хладно място. Разклащайте буркана веднъж или два пъти дневно, като повтаряте тази стъпка в продължение на 2-3 седмици. Накрая, прецедете, за да се отървете от билките и изсипете чистата течност в спрей бутилка. Хоп, афтършейвът ви е готов за употреба.

И още след първото нанасяне ще почувствате кожата си успокоена и подхранена, благодарение на съставките. А след това се насладете на дълготрайното усещане за чистота и комфорт.

Е, момчета, май бръсненето ще се окаже любимото ви занимание, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април