3 приложения на кокосовото масло

За които дори и не подозирате!
3 приложения на кокосовото масло

Кокосовото масло е от онези натурални продукти, които имат безброй приложения и носят многобройни ползи за здравето, ако се приема вътрешно.

Ще споделя с вас 3 негови приложения, за които дори и не подозирате, че може да се използва, а ефекта от употребата му ще е повече от невероятен.

1. Маркиране на скулата на лицето

1566317Thinkstock/Guliver

Нищо не е в състояние да постави толкова добър маркер на скулата ви от кокосовото масло. Благодарение на него ще получите свеж вид и ще премахнете следите от умора. Нанесете тънък слой кокосово масло на скулата и го оставете да попие, след което нанесете руж. По този начин ще поставите акцент върху скулите си. Същият трик можете да използвате и за постигане на по-голяма плътност на устните си. Нанесете кокосово масло по средата на долната устна. След което гримирайте внимателно.

2. Отличен крем за бръснене

Кокосовото масло е отличен крем за бръснене без химикали, които да дразнят кожата ви! Благодарение на него ще получите хубава, чиста и гладка кожа. Другият му сериозен позитив, че е в пъти по-евтин от обикновената пяна за бръснете, освен това има естествена антибактериална защита и ухае невероятно. Краката и подмишниците, дори лицето ви ще бъдат спокойни и хидратирани след бръснене.

3. Премахнете грима на очите и почистете лицето си

1566316Thinkstock/Guliver

Най-лесният начин да премахнете грима от лицето си е да използвате кокосово масло. Дори е изключително ефективно средство за отстраняването на водоустойчивата спирала. Сложете малко масло върху памучен тампон и нежно почистете очите и под очите. Премахва дори силно наслоен професионален грим, като оставя почистеното място хидратирано без излишна мазнина. След като сте готови. Изплакнете лицето с хладка вода.

Кокосовото масло има естествена противогъбична и антибактериална защита върху кожата. Според последните изследвания, дори може да доведе до чувствително подобряване на кожата при атопичен дерматит. Отличен крем за лице, тяло, нокти и коса.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април