7 хитри правила за гримиране

7 хитри правила за гримиране

Независимо дали ползвате грим всеки ден или не, ви предлагам 7 хитри правила за гримиране, които ще предпазят кожата на лицето ви и в същото време ще се чувствате неотразима по всяко време и на всяко място.

1. Изберете правилните четки за грим и полагайте грижи за тях

Инвестирайте в четки с високо качество на материалите. Имайте предвид, че от четките зависи до голяма степен как ще разнасяте грима и в същото време няма да оставят косъмчета по лицето ви. Другото преимущество на качествените четки е, че ще издържат около 10 години, за разлика от по-евтините варианти. Задължително перете четките си за руж и грим – поне веднъж в седмицата! В случай, че използвате гъби за нанасяне на фон дьо тен или пудра, те трябва обезателно да се перат след всяко ползване.

2. Приемайте съвети от професионални гримьори

За отличния външен вид и съвършен грим, който да е подходящ за вашето лице и кожа трябва да сте отлично запознати не само с модните тенденции, но и с факта какво ви отива! Избягвайте типове грим, които не ви подхождат! В случай, че се колебаете как да подходите спрямо собственото си лице, запазете си поне веднъж час при професионален гримьор, който да ви научи.

3. Използвайте гримове с дълъг срок на годност

1513091Thinkstock/Guliver

Не си позволявайте "лукса" да купувате гримове на промоция! С тях рискувате да навредите сериозно на кожата си. По-добре инвестирайте повече средства във високо квалитетни продукти, които ще имат дълъг срок на годност. Например от 5 до 10 години, които не причиняват алергии и в същото време са с антибактериален ефект.

- Заложете на правилният фон дьо тен или коректор за около очите

Имайте предвид, че не всяка кожа се нуждае от фон дьо тен. По-добре е да прецените спрямо индивидуалните нужди дали се нуждаете от такъв или просто да заложите на коректор, който да нанасяте единствено и само около очите си.

- Спиралата за очи е от изключителна важност

Правилният подбор на спирала за очи ще ви гарантира ефекта, който търсите. В зависимост от дължината и гъстотата на миглите изберете и подходящата четка. За съжаление няма как да се предпазите от закупуването на множество спирали преди да откриете най-подходящата за вас.

- Червилото

1513093Thinkstock/Guliver

Червилото най-бързо се разваля и може да ви причини сериозни неразположения на кожата на устните. От сухота и напукване до неприятна миризма. Ако се появи дори само един от тези два симптома, то обезателно го изхвърлете. Лично аз залагам на червило и гланц за устни изработени от натурални продукти и ги сменям на почти всеки 6 месеца, въпреки че срокът им е до 1 година.

- Очна линия 

Очната линия не се използва твърде много, но въпреки това е от значение тя да се смени ако чувствате парене по клепачите на или сърбеж!

4. Заложете на поетапното гримиране

Отличният ефект на грима се вижда, ако следвате правилните стъпки. Първо започнете с основата на лицето, след което се заемете с вежди, очи, очна линия и спирала.

5. Светлите оттенъци в грима са от значение

1513092Thinkstock/Guliver

Професионалните гримьори използват редица трикове, за да постигнат блестящ и свеж вид на лицето, дори и след като вече са поставили основа и са гримирали очите. Най-важният завършващ финал за очите е да сложите светъл коректор или сенки в основата и началото на окото и клепача. Поставете с един тон и по-светъл коректор под очите, така ако се виждат все още тъмните ви кръгове – те ще бъдат заличени.

6. Поставете акцент само върху една част от лицето

Проява на лош вкус е да имате силно гримирани очи и силно червило на устните! Най-добре е да изберете на коя част от лицето ще поставите ярък акцент. Например, ако гримирате и акцентирате на очите, то подчертайте скулите и сложете много блед гланц за устни. В случай, че искате да заложите на устните, то спирала и много лек грим на очите е повече от достатъчен.

7. Не забравяйте добре подбрания руж

Цветът на ружа трябва да бъде съобразен с личните ви предпочитания, но също така и с цвета на косата, цвета на кожата, очите, овала и не на последно място стила в който ще бъдете облечени. Най-добре залагайте на руж, който подчертава скулите и придава ненатрапчивост и свежест.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май