Супер гарнитура от аспержи, чери домати и лук

Остава само да съчините основното ядене
Супер гарнитура от аспержи, чери домати и лук

Не ви е нужен специален повод, за да си сготвите вкусна и полезна вечеря днес. Трябват ви само желание и малко свободно време. Ще ви подпомогнем във второто условие, като ви предложим тази бърза за забъркване гарнитура, подходяща комбинация за всяка гозба.

Желанието и основното ястие... оставяме на вас.

В крайна сметка, ако изхождате от максимата, че готвенето е всичко, значи вече разполагате с достатъчно стимули, за да се развихрите в кухнята и този път.

Иначе освен че е адаптивна, въпросната гарнитура е и хипер полезна. Защото аспержата е истински суперзеленчук. Ако не сте имали възможността да се запознаете с многобройните му хранителни достойнства, нека ги научим заедно. Зеленият сладур приличат подозрително много на праз по здравото стъбло, но се различава от него по малките листа, както и по острия връх.

Бързаме да ви кажем, че аспержите са отличен източник на калий, калций и желязо. Те могат да се похвалят и с добро съдържание на витамин C, както и на фибри. Добрата новина е, че не са калорични – в 100 грама има само 20 калории. Което автоматично ги превръща във верни приятели на редица хранителни режими.

И тъй като сме убедени, че ще се влюбите в тях от пръв поглед, предлагаме ви рецепта-гарнитура за цели шест порции. А преди да минем директно към готвенето, нека запишем необходимите продукти:

около 450 грама почистени и нарязани аспержи

330 грама чери домати, нарязани наполовина

2-3 глави ситно нарязан лук

2 супени лъжици бял винен оцет

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици зехтин

сол и пипер на вкус

И старт!

Най-напред бланширайте аспержите във вряла вода за минута-две. После ги изплакнете и ги изцедете. В плитък съд ги комбинирайте заедно с чери доматите и лука.

Междувременно, в малка купа разбъркайте оцета, меда, солта, пипера и зехтина. Изсипете така спретната смес върху микса от аспержи. Покрийте с фолио и сложете гарнитурата да си почива в хладилника за час и половина, докато решите какво да бъде основното ядене.

Обаче, не размишлявайте дълго. Бързината на мисълта ще ви предпази от риска гарнитурата да се превърне... в основното ви хапване за вечерта.

Бъдете креативни и напълнете трапезата на въображението си. В противен случай просто ще си легнете... гладни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април