Нахранете либидото си. Втора стъпка

Още иска
Нахранете либидото си. Втора стъпка

Либидото ви е под нулата от няколко години, а покрай него – вие също. Не си струва обаче да се лишавате от приятни сексуални емоции заради него.

Вече стана ясно, че с подходящ хранителен режим може да успеете да стоплите тялото, душата и другата половина на леглото си. За това без повече колебания, направете още една стъпка към по-добрия сексуален живот. Ето как:

Хормони на сетивата

Всъщност хормоналният баланс е съществено условие за качествени креватни изпълнения. Основно три хормона отговарят за сексуалното желание и поведение: естроген, тестостерон и дехидроепиандростерон (ДХЕА), който хормон може да бъде намерен само в тялото на мъжете.

"Балансираният прием на животински мазнини чрез месото и рибата, както и на полезния холестерол в яйцата, благоприятстват производството на въпросните хормони и значително подобряват състоянието на либидото", обяснява британският здравен специалист Сесилия Трийгър.

"Много е важно да хапвате храна, богата на протеин. Най-добре би било да го правите при всяко ястие."

За повече естроген: Избягвайте прекаления прием на фибри. Последните понижават нивата на естрогени, тъй като възпрепятстват абсорбцията им. Зърнена закуска и препечена филийка е възможно най-лошата закуска, която може да приготвите на хормоните си. Заменете я с добре сварено яйце и сьомга.

Избягвайте и прекаления прием на алкохол. Тютюношушенето също е лицензиран унищожител на естрогени.

За повече тестостерон: Ако желаете крайна цел "бомба в леглото", имате нужда именно от този хормон. Той е сексуално и социално полезен както за жените, така и за мъжете. Всъщност причината, поради която сридите се смятат за афродизиак, е тази, че те съдържат цинк. А цинкът е ужасно необходим за производството на тестостерон.

Други храни, богати на цинк, са месото, яйцата, морската храна и тофуто. Избягвайте кафето и останалите напитки със съдържание на кофеин. Последните се отразяват много зле на либидото ви.

За повече ДХЕА: Той се произвежда от холестерола, намиращ се в надбъбречните и половите жлези, мастната тъкан, мозъка и кожата. Смята се, че нивата му достигат своя връх до 25-годишна възраст.

Въпреки че влиянието на ДХЕА върху сексуалната активност не е толкова изследвано, съвременните медици са на мнение, че все пак наличието му също може да повиши значително либидото. За това е добре мъжете да похапват повече тлъсти риби и листни зеленчуци, като спанак и крес.

От друга страна надбъбречните жлези са част от човешкото тяло, която реагира значително много на стрес. Прекаленото напрежение може да ги принуди да освобождават повече хормони на стрес, за сметка на тези, които подобряват сексуалната активност. За това се опитайте да намалите безпокойството в живота си, ако е възможно (сигурни сме, че е).

В същото време е доказано, че подправките и умереният прием на сол помагат на надбъбречните жлези да работят по-ефикасно и да произвеждат повече ДХЕА.

Е, нахранете тялото си хормони и действайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май