Храните, които намаляват желанието ви за секс

Добре е да знаете за тях!
Храните, които намаляват желанието ви за секс

Съществуват редица храни, които подобряват желанието ви за секс, но очевидно има и такива, които значително го намаляват. В черният списък са включени соята, червеното месо, пуканките приготвени на микровълнова печка и дори шоколада.

Искате ли да се отдадете на бурни страсти вечерта, то обезателно избягвайте употребата на тези упоменати по-горе храни. В противен случай ще заспите сладко-сладко и подвизите в кревата ще останат на заден план.

В интервю пред Daily Mail д-р Cecilia Tregear споделя:

"Най-големият полов орган в нашето тяло е мозъка. Той произвежда химикали и хормони, които предизвикват чувства на любов, привличане, възбуда и оргазъм. Ние трябва да се храним правилно, за да гарантираме отличното си здраве и правилното производство на тези химикали и хормони."


1569360Thinkstock/Guliver

Соя и соеви продукти
Соята е богата на протеини, но може да доведе до намаляване на тестостерона в организма, което от своя страна понижава желанието за секс. Според учените мъжете и жените, които редовно употребяват соеви продукти страдат от понижено желание за секс. При мъжете може да се наблюдава и намаляване количеството на сперматозоидите.

Червено месо
Червеното месо може да съдържа хормони, които да повлияят цялостно върху мъжкия хормонален баланс, особено ако се употребява твърде често и в големи количества.

Мента
Ментата е прекрасна билка с невероятни достойнство, но може да има негативен ефект върху либидото при мъжете и дори и при жените, ако се употребява в големи количества, тъй като намалява нивата на тестостерон, което от своя страна понижава сексуалното желание.

Шоколад
Черният шоколад или по-скоро този с високо съдържание на какао е известен афродизиак, тъй като ни помага да освобождаваме хормона на щастието. Но в прекомерно количество и редовна употреба може да ни направи апатични и да намали значително желанието ни за секс.

1569460Thinkstock/Guliver

Пуканки
Пуканките приготвени на микровълнова печка са изключително опасна храна, както за здравето ни, така и за либидото. Пуканките сами по себе си са полезни, но приготвени по старият начин с домашно краве или кокосово масло в тенджера, но тези които са пълни с химикали и подобрители са истински скрит злодей, който ще намали желанието ви за секс!

Мазнини
Мазнините в организма играят изключително вана роля, но те трябва да бъдат балансирани. Доказано е, че хората страдащи от хранителни разстройства с ниско съдържание на мазнини страдат от липсата на желание за секс. Но същото важи и за тези, които са с наднормено тегло. В този случай употребата на полезни мазнини е повече от задължителна, но тя трябва да идва от авокадо, мазна риба и сурови ядки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април