Грейпфрут + захар = ароматен скраб за тяло

Направете си зимен ексфолиант, ама не прекалявайте с употребата му
Грейпфрут + захар = ароматен скраб за тяло

Значи, ясно е, че през студените месеци не е нужно (а и не трябва) да ексфолирате кожата си толкова често, колкото през лятото. Но все пак, когато ви се случва да изпълнявате въпросната процедура, ще е добре да разполагате с хубав скраб, който да ви помага лесно и бързо да се справяте с текущата задача. Хайде, нека заедно си забъркаме добър "сорт" домашен ексфолиант.

За целта, ще ни трябват:

  • около 400 грама по-едра сол
  • 2 супени лъжици зехтин
  • кората на един грейпфрут
  • 2 капки етерично масло от мента
  • 2 капки етерично масло от грейпфрут
  • 1-2 капки розова сладкарска боя, по желание

Начинът на приготвяне е ясен: всички съставки трябва да се комбинират в подходяща купа и да се объркат добре до пълното им сприятеляване. Готовият продукт се премества в буркан и се съхранява на хладно и проветриво място. Не ви съветваме да употребявате скраба, ако:

- кожата ви е чувствителна и нежна

- податлива е към алергии

В крайна сметка, ексфолиантът е доста силен, с негова помощ сигурно и дефинитивно ще успеете да премахнете мъртвите клетки и, в резултат, външната ви обвивка ще е мека и гладка. Такава, каквато я обичате и заслужава да бъде.

Не забравяйте след ексфолиране да нанесете подходящ хидратант, тъй като към настоящия момент рискът от изсушаване на кожата е двойно по-голям.

Е, пробвайте, де! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април