Домашни ексфолианти за красота

Спестете пари, поглезете се и се забавлявайте!
Домашни ексфолианти за красота

Отделете време да направите свои домашни продукти за красота! В този случай ще спечелите много повече, тъй като материалите които ви предлагам са естествени и не съдържат никакви химикали или консерванти.

В случай, че ви се вижда доста досадно сами да се отдадете на тези процедури – не е лошо да си поканите приятелка на гости, с която заедно да се насладите на разкрасителните процедури.

Започваме със:

Скраб със зехтин

Морската сол е изключително подходяща за почистване на кожата, защото неутрализира бактериите и е щадяща към кожата. Смесете 2 супени лъжици морска сол с 3 супени лъжици зехтин. Натъркайте загрубелите части на тялото. Останете 15 минути след което изплакнете с хладка вода. Резултатът ще е гладка и мека кожа!



1530649inm.com

Скраб с джинджифил

Смесете 2 супени лъжици морска сол, 3 супени лъжици настърган джинджифил, настърганата кора на един лимон или лайм, 6 резена от краставица и 15 милилитра бадемово масло. Поставете всички съставки в блендер или използвайте пасатор докато се получи каша. Натъркайте с помощта на гъба в тялото и лицето и оставете за около 15 минути, след което измийте с хладка вода.

1530712Thinkstock/Guliver

Скраб със зелен чай

Този вид скраб е изключително подходящ за по-чувствителните части на тялото като например гърдите и вътрешната част на ръцете и краката. Смесете 2 супени лъжици зелен чай листа, 1 супена лъжица суров кафяв ориз, 1 чаена лъжица мед и 15 милилитра бадемово масло.

Използвайте тези три вида скраб поне веднъж седмично в рамките на 1 месец, след което направете пауза от 2 месеца.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април