Съвети за бръснене, кола маска и епилиране според сезона

За гладка кожа без раздразнения и рани
Съвети за бръснене, кола маска и епилиране според сезона

Сезоните до голяма степен подсказват рутината, която трябва да следваме, за да се радваме на гладка кожа без раздразнения и рани.

Смятам да споделя с вас някои малки хитрини, които да прилагате през лятото, за да съхраните кожата си гладка, мека и без досадни рани, парене и червенина.

Съвети за лятото:

- За поддържането на отлична визия на крака, ръце, подмишници и триъгълник е важно през летния сезон да извършвате всякакъв вид козметични манипулации, като бръснене, кола маска и епилация през вечерните часове, така ще избегнете раздразнение на кожата.

- Избягвайте след като сте премахнали космите по тялото си без значение чрез кой метод да ходите пеша на силно слънце.

- Избягвайте посещението на басейн или морски плаж, тъй като рискувате да инфектирате третираната от вас зона!

- Ако сте получили слънчево изгаряне, избягвайте да прилагате някой от споменатите методи за премахване на окосмяването до момента, в който не спадне червенината. В противен случай ще предизвикате допълнително раздразнение.

- Бръсненето, епилирането или колата маска могат да ви помогнат да премахнете мъртвата суха кожа от тялото, особено ако сте започнали вече да се белите.

1540949inm.com

Как да се предпазите от раздразнение през лятото?

- След бръснене, епилиране или кола маска е добре да заложите на контрастни душове при които редувате студена с топла вода.

- Вземете вана със смрадлика, която ще успокои раздразнената кожа.

- В случай, че страдате от слънчево изгаряне и искате по-бързо да отмине червенината използвайте ракия за снемане на огъня и на следващият ден ще можете спокойно да се обръснете, епилирате или направите кола маска.

- Розова вода срещу възпаление от бръснене, епилиране или кола маска. Нанесете върху кожата с помощта на ръка или памучен тампон.

- Третирайте кожата с крем Арника. Тя ще намали раздразнението и червенината.

- Използвайте за дезинфекция сребърна вода, след което нанесете върху кожата кокосово масло.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април