Happy hands 2

Лимонен скраб за гладки горни крайници
Happy hands 2

Разбрахте вече, че страшно много обичаме ръцете си. В крайна сметка, те са едни от основните ни помощници в писането. И не само. С тях прегръщаме, докосваме, обичаме. Помагат ни в готвенето, в опаковането и изработването на подаръци, както и в изпълнението на трудни асани от йога.

Точно затова гледаме постоянно да се грижим за тях и да ги глезим подобаващо – ето така, например. А днес ще им спретнем една чудна маска, която ще ги направи гладки и ще им вдъхне живот за нови творчески подвизи.

Ето и необходимите продукти за приготвянето на въпросния скраб:

около 120 грама по-едра захар (може и кафява)

2 супени лъжици зехтин

сокът на половин лимон

3 капки етерично масло от мента, лавандула или розмарин (по желание)

Познахте! Технологията на забъркване на маската е фасулска. Просто всички продукти се изсипват последователно в голяма купа и се разбъркват до получаване на хомогенна текстура. Същата се втрива в ръцете по цялата им дължина с леки масажни движения.

Важно: хубаво е да се обърне повече внимание на областта около лактите, тъй като кожата там е най-податлива към загрубяване. В зоната на дланите пък разтриването трябва да е максимално внимателно, защото тя е наистина нежна и мека.

Накрая скрабът се изплаква с топла вода и се нанася овлажняващ крем. И готово - ръцете са щастливи ;) 

Внимание! Лимоновият сок и захарта са наистина силни ексфолианти. Така че, ако имате твърде чувствителна кожа, не ви съветваме да ги използвате за разкрасителни процедури. 

Happy hands* – "щастливи ръце", в буквален превод от английски език 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април