Бял чай за добро здраве

Инвестирайте в своето бъдеще!
Бял чай за добро здраве

Белият чай притежава суперсили, за които мнозина от вас дори не подозират.

Използван е като лекарство в продължение на векове и до днес се счита, че е в пъти по-полезен от зеления чай, но и цената му е значително по-висока.

Въпреки това си заслужава да инвестирате в своето бъдеще и отлично здраве, защото за разлика от зеления и черен чай – белия е най-малко преработен и с най-високи нива на антиоксиданти.

Предлагам ви най-сериозните причини да го включите в ежедневието.

1618140Thinkstock/Guliver

Богат на антиоксиданти
Белият чай е изключително богат на антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали. Защитните свойства на белия чай ще ви дарят с младост, жизненост и енергия.

Превенция срещу рак
Белият чай има мощна защита срещу развитието на раковите клетки и то към различните му видове като рак на дебелото черво, простатата или стомаха. Богат е на флавоноиди, които предотвратяват развитието на нови ракови клетки. Редица специалисти твърдят че белия чай е мощно лекарство, но без странични ефекти.

Нормализира кръвното налягане
Страдащите от хепертония могат спокойно да използват белия чай за намаляване на кръвното налягане и разреждане на кръвта. Освен това подобрява състоянието на артериите и предпазва от инсулт.

Понижава холестерола
Белият чай е богат на катехини, които успешно се справят с намаляване на лошия холестерол в кръвта и тригицеридите.

Отлична защита за сърцето
Благодарение на разреждащата му функция, както и свойството му да понижава високото кръвно налягане и премахва холестерола – белият чай предпазва сърцето и цялата кръвоносна система. Изследователите отдавна са на мнение, че хората, които изпиват само 2 чаши чай на ден намаляват с 50% вероятността да умрат от сърдечно-съдови заболявания. Белият чай е най-добрия тоник за сърцето.

1618198Thinkstock/Guliver

За здрави кости
Изследванията са установили, че хората, които пият редовно чай подобряват в пъти костната плътност и здравина, отколкото тези които не пият чай. Белият чай е изключително подходящ за хората страдащи от артрит и остеопороза.

Антибактериални и противовирусни свойства
Белият чай е природен убиец на бактериите и различните видове вируси. Благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти ще си осигурите отлична защита на имунната система срещу различен спектър вирусни заболявания. Дори може да облекчи симптомите на HIV.

За здрави венци и зъби
Белият чай съдържа в малко количество флоурид и други хранителни вещества, които поддържат зъбите здрави и силни. Също така е отлично антибактериално средство за хигиената на устата, защото убива бактериите, които причиняват плака, кариес и лош дъх.

За здрава и млада кожа
Свободните радикали разрушават еластичността и младостта на кожата ви. Стресът, слънцето, цигарения дим, алкохола, както и неправилното хранене оставят отпечатък върху лицето ви. Белият чай ще ви помогне да се справите с тези щети и ще се радвате на красива и млада кожа.

Белият чай освен това може да намали чувствително нивото на кръвната захар в кръвта, да намали нивото на стрес в организма и да увеличи чувствително енергията ви. В същото време подобрява метаболизма и насърчава тялото да изгаря повече мазнини, особено при спазването на добре балансирана диета и редовни физически упражнения.
Белият чай ще ви дари със здраве!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември