Вместо шоколад

Изберете ей тези сладки заместители
Вместо шоколад

Адски много ви се хапва нещо сладко, но искате този път то да е с една идея по-здравословно? Няма проблем. Ето ви три варианта за действие – тоест, за ядене:

Фурми

Сладки ли са? Сладки са! Освен това съдържат солидна доза витамин B6 и калий. Добре е да ги имате винаги на разположение до себе си и да посягате към тях в случай на нужда. Съхранявайте ги обаче на по-хладно място, че никак не обичат да им е горещо. И внимавайте – консумирайте ги в умерени количества, защото са си калорични.

Мед

Мечо Пух има добра причина да обича лепкавата вкусотия. Медът е вкусен, засищащ и с мощно противоокислително действие. Казват, че по-тъмният може да се похвали с повече антиоксиданти в себе си, но който и да изберете, със сигурност ще е добро решение. Слагайте по малко в овесените ядки или овкусявайте с него чая си, а защо не и водата? Пробвайте!

Кленов сироп

Любимият подсладител на американците все по-често започна да се появява и на българската трапеза. Е, ние не ви го препоръчваме като самостоятелен начин за отслабване (знаете, че има диета с кленов сироп и, че изобщо не сме ѝ фенове, нали?), но винаги можете да слагате една чаена лъжичка в кафето, в чая и в зърнената си закуска, вместо захар.

Разбира се, сигурни сме, че си имате собствени здравословни решения за сладките моменти, затова ще бъдем щастливи, ако побързате да ги споделите с нас – тук или във фейсбук, където ви е по-удобно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април