Война на напитките: чай или кафе

Равностойните противници
Война на напитките: чай или кафе

Добро утро, фитуелчета! Надяваме се, че вече сте отворили широко очи. А ако не се чувствате съвсем събудени, позволете ни мислено да ви забъркаме една супер тонизираща и полезна напитка... Чай или кафе обаче?

На пръв поглед може да ви изглежда, че ви изправяме пред адски труден избор. Но не е така. Защото и двете питиета могат да се превърнат в чудесно начало на деня = ) Така че съществува нулев риск от това да сгрешите с решението си.

Да започнем оттам, че в тях има удивително малко калории. Освен това, те могат да се похвалят с добро съдържание на кофеин, кафето – с малко повече. Знаете, че легалният наркотик, както наричат кофеина, е силен стимулант, който действа директно на централната нервна система. Така че специалисти препоръчват да се консумира в умерени количества.

Той обаче може да се окаже добър приятел във фитнес сесията ви и да съдейства за намаляване на мускулната умора. А през последните години му приписват още много други здравословни ползи – от облекчаване на симптомите при астма и лек срещу мускулни схващания.

Нека ви информираме все пак, че най-малко кофеин може да откриете в белия чай. Който обаче е наистина изискана напитка с безброй хранителни достойнства.

В сутрешните ви другари плува още флота от антиоксиданти, а в чая – солидна доза тиамин. Последният се грижи с любов за сърдечносъдовата ви система и запасите ви от енергия.

А за да не добавяте излишни калории в готините си приятели, ви съветваме да ги пиете чисти – без мляко и сметана, а чая – по-възможност само с мед = )

Наздраве!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май