8 начина да натрупате мускули

8 начина да натрупате мускули

Най-важното

Всеки иска да премахне мазнините и да натрупа мускулна маса, но не всеки успява да го направи. Натрупването на мускулна маса е сложно начинание и трябва да се прави правилно.

Намалете кардиото. Ако искате да свалите тегло кардиото е идеалното упражнение за вас, но ако искате да натрупате мускулна маса, трябва да намалите кардиото. То не трябва да е повече от 30 минути за седмицата.

Не правете много повторения. Не трябва да правите повече от 20 повторения на упражнение, ако искате да добиете мускули. Даже 12 повторения са перфектния брой. Тренировката не трябва да продължава повече от 45 минути, защото мускулите спират да са ефективни при продължително натоварване.

Трябва да имате 1 тренировка за цялото тяло. Хубаво е упражненията да са разделени по мускулни групи, но веднъж в седмицата трябва да правите по 1 упражнение за всяка мускулна група и това трябва да ви е тренировката.

Трябва да се разтягате. Разтягането ще ви помогне да направите вашата мускулатура гъвкава и ще ви помогне да се предпазите от контузии.

Яжте редовно. Ако искате да натрупате мускулна маса не трябва да пропускате нито 1 хранене. Хубаво е да ядете 5-6 малки порции на ден, а не 3 големи. Те трябва да са богати на протеини и въглехидрати.

Сменяйте упражненията. На всеки 3-4 седмици трябва да смените тренировката, защото мускулите привикват към нея и вече упражненията не са ефективни и ще спрете да правите мускули, а само ще си губите времето.

Почивайте добре. 8 часа сън е идеалната продължителност на съня при усилени тренировки. Освен това трябва да си почиват активно и мускулите ви и не трябва да ги претоварвате преди или след тренировка.

Пийте протеинови шейкове. Преди тренировка е хубаво да хапнете малко храна, но богата на въглехидрати и протеини. Но това няма да ви даде необходимата енергия за тренировка, нужно ви е да пиете и протеинови шейкове. Така ще имате енергия и ще изградите мускулите по-бързо.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
мускули съвети фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли