Ароматна пълнена риба

Ароматна пълнена риба

Рибата е не само вкусна, но и изключително полезна. Редица специалисти съветват тя да бъде част от менюто, като задължително трябва да присъства на трапезата ни поне 2-3 пъти седмично.

Рибата е богата на омега 3 мастни киселини, което я превръща в суперхрана с многобройни ползи за здравето. На първо място рибата се препоръчва за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и тези, които имат проблеми с очите или са с установена инсулинова резистентност или диабет тип 1 или тип 2.

Рибата е подходяща за хора стремящи към към следване на здравословен стил на живот, но също и тези които се искат да се освободят от някой и друг излишен килограм.

Предлагам ви рецепта за празничната трапеза, с която ще изненадате приятно както своите гости, така и близките си. Лесна и бърза е за приготвяне и изключително ароматна и вкусна. Необходимо е да изберете любимия си вид риба и да пристъпите към приготвянето ѝ.

Необходими продукти за 4 порции:

1570714Thinkstock/Guliver

4 средно големи риби
1 глава лук нарязан на шайби
2 скилидки чесън нарязан на ситно
1 лимон нарязан на шайби
розмарин
чили или люта чушка нарязана на ситно
хималайска сол
черен пипер

За гарнитурата:

800 грама картофи
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка червен пипер
чубрица
джоджен
хималайска сол

Измийте рибата и я посолете от вътрешната и външната страна. Напълнете я с подправките, лимона и лука. Сложете я в тавичка върху хартия за печене и я сложете във предварително загряната фурна на 220 градуса. можете да я приготвите и на скара със същия успех. Печете до получаване на златиста коричка, което е около 20-25 минути. 

Картофите ги обелете и нарежете така, сякаш ще ги пържите. Сложете ги в тавичка където добавете зехтина и подправките. Обръкайте ги с ръка и ги сложете да се пекат в топлата фурна на 200-210 градуса за около 40 минути.

Сервирайте рибата с гарнитура карфови и сезонна салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април