Гаспачо

Пикантна и ароматна рецепта за свежа доза витамини
Гаспачо

С идването на лятото, диетолозите съветват да се храним с повече пресни зеленчуци и плодове.

Ако все пак се плашите от суровите рецепти или мислите, че "живата” храна е безвкусна, опитайте тази традиционно испанска супа.

 

1720774Pinterest

Необходими продукти

 

3 големи домата

1 червена чушка

шепа магданоз

½ авокадо

2 скилидки чесън

1 краставица

½ глава лук

2 с. л. ябълков оцет

1 ч. л. червен пипер

1 ч. л. морска сол

½ чаша зехтин

 

За гарниране

½ нарязано авокадо

½ чаша пресен кориандър

 

Начин на приготвяне

 

С помощта на блендер пасирайте продуктите докато получите кремообразна смес.

Оставете да се охлади в хладилник за половин час.

Сервирайте супата студена като гарнирате с ½ нарязано авокадо и на ситно нарязан пресен кориандър.   

ключови думи:
гаспачо рецепта супа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни