Искате ли да отслабнете?

Спазвайте това лесно правило!
Искате ли да отслабнете?

В случай, че искате да се освободите от онези досадни 3-4 килограма, които само ви карат да се чувствате зле, защото не можете да закопчаете спокойно дънките си, то трябва да усвоите едно просто правило!

Методът работи наистина ефективно и дори аз самата в продължение на години го спазвам, а според едно последно проучване в Cell Metabolism учените доказват, защо системата работи толкова добре върху тялото.

Правилото е да следвате времево ограничение в храненето, а именно да не ядете в прозорец от 10 до 12 часа. Лично за мен времевия прозорец трае около 14-15 часа и системата е истински ефективна.

Какво означава този времеви прозорец?

1620638Thinkstock/Guliver

Ако например сте закусили в 8.00 часа сутринта, то трябва да спрете да ядете в периода след 20.00 часа до 8.00 часа сутринта.

В проучването първо учените изследвали ежедневните навици на участниците и установили, че повечето от тях ядат почти постоянно в течение на 15 часа. Но тези от тях, които спирали консумацията на храна от 10 до 12 часа в продължение на 16 седмици без да правят каквито и да е било промени в диетата видимо отслабнали. При мнозина от тях резултатите от загубата достигала дори до 7 килограма.

Промените ли навиците си, резултатите няма да закъснеят. Важното условие при спазването на времевия прозорец е да пиете вода и да не приемате дори фрешове, плодове или други малки източници на калории. За сметка на това можете да си позволите чаша вино или дори бира.

Също така не е желателно този времеви прозорец да надхвърля 16 часа, защото тогава организма започва да трупа резерви до следващото ядене и в същото време се забавя метаболизма! 

С този вид пост ще дадете възможност на тялото да се освободи от токсините и да гори успешно излишните мазнини. В същото време ще съумеете по-лесно да усвоявате приеманата от вас храна. Така ще контролирате нивото на кръвната захар и ще намалите значително риска от диабет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април