Искате ли да отслабнете?

Спазвайте това лесно правило!
Искате ли да отслабнете?

В случай, че искате да се освободите от онези досадни 3-4 килограма, които само ви карат да се чувствате зле, защото не можете да закопчаете спокойно дънките си, то трябва да усвоите едно просто правило!

Методът работи наистина ефективно и дори аз самата в продължение на години го спазвам, а според едно последно проучване в Cell Metabolism учените доказват, защо системата работи толкова добре върху тялото.

Правилото е да следвате времево ограничение в храненето, а именно да не ядете в прозорец от 10 до 12 часа. Лично за мен времевия прозорец трае около 14-15 часа и системата е истински ефективна.

Какво означава този времеви прозорец?

1620638Thinkstock/Guliver

Ако например сте закусили в 8.00 часа сутринта, то трябва да спрете да ядете в периода след 20.00 часа до 8.00 часа сутринта.

В проучването първо учените изследвали ежедневните навици на участниците и установили, че повечето от тях ядат почти постоянно в течение на 15 часа. Но тези от тях, които спирали консумацията на храна от 10 до 12 часа в продължение на 16 седмици без да правят каквито и да е било промени в диетата видимо отслабнали. При мнозина от тях резултатите от загубата достигала дори до 7 килограма.

Промените ли навиците си, резултатите няма да закъснеят. Важното условие при спазването на времевия прозорец е да пиете вода и да не приемате дори фрешове, плодове или други малки източници на калории. За сметка на това можете да си позволите чаша вино или дори бира.

Също така не е желателно този времеви прозорец да надхвърля 16 часа, защото тогава организма започва да трупа резерви до следващото ядене и в същото време се забавя метаболизма! 

С този вид пост ще дадете възможност на тялото да се освободи от токсините и да гори успешно излишните мазнини. В същото време ще съумеете по-лесно да усвоявате приеманата от вас храна. Така ще контролирате нивото на кръвната захар и ще намалите значително риска от диабет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май