10 храни, които трябва да присъстват в менюто ви

10 храни, които трябва да присъстват в менюто ви

Най-важното

Правилния избор на храната е важен за трениращите и за тези, които се стремят да живеят по здравословен начин. Тези храни ви набавят необходимите вещества, за да можете да живеете пълноценно.


10. Пуешки гърди. Това крехко месце съдържа 72 калории на порция. Препоръчително е да ядете пуешки гърди 3 пъти в седмицата. Те съдържат протеини, витамин Б, цинк и селений.
9. Зехтин. 1 супена лъжица е равна на 117 калории. Препоръчително е да ползвате по 2 супени лъжици на ден. Зехтина намалява риска от сърдечни болести.
8. Киноа. Киноата съдържа 312 калории в половин купа. Най-добре е да я хапвате 2-3 пъти на седмица. Тя е богата на фибри и витамин Б и е идеална за тези, които не обичат другите зърнени храни.
7. Черен боб. 1 купа е равна на 227 калории. Добре е да го ядете 2 пъти в седмицата. Той ви помага да се чувствате по-енергични. Това е така защото черния боб съдържа фибри и въглехидрати.
6. Зелен чай. 1 чаша от тази напитка съдържа едва 2 калории. Можете да пиете по 1-2 чаши на ден. Зеленият чай помага за борбата с раковите заболявания, също така спомага и за свалянето на килограми.
5. Яйца. 1 яйце е равно на 75 калории. Можете да хапвате по 5-7 яйца на седмица. Те съдържат по 4 грама аминокиселини, които помагат на увеличаването на мускулите. Също така яйцата са богати на витамина холин, който подобрава паметта.
4. Мляко. 1 чаша прясно мляко е равна на 118 калории. Можете да пиете по 2-3 чаши на ден.
3. Вода. Тя не съдържа калории в себе си. Хубаво е да пиете между 1,5 и 2 литра на ден. Водата изхвърла токсините от организма ви и го хидратира. Водата е изключително важна, особено за трениращите.
2. Сладки картофи. 1 порция със сладки картофи е равна на 100 калории. Веднъж седмично е хубаво да присъства в менюто ви. Те съдържат високо ниво на желязо, витамин Ц и Е. Тези съставки в комбинация помагат на спортистите да се възстановяват след тежки натоварвания.
1. Соя. 1 купа соя е равна на 300 калории. Тя може да присъства 2 пъти в седмичното ви меню. Тя е смятана от много хора за идеалната храна. Соята има протеините на месото, фибрите на зърнените храни и минералите и витамините на зеленчуците.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април